Jump to content

Berecz Zsombor kihagyja az Eb-t

2018. 03. 10. 09:31

Kerékpározás alatt bukott és megsérült, így kénytelen kihagyni a hétfőn kezdődő Finndingi Európa-bajnokságot Berecz Zsombor

Berecz Zsombor – amint Facebook-oldalán is jelezte – február végén a spanyolországi Cadizban – az Eb helyszínén –, edzés után szenvedett kerékpáros balesetet, eltörött a bal hüvelykujja. Ideiglenes rögzítést kapott, és mintegy kéthetes kihagyással számolt, ám hazatérése után kiderült, nagyobb a baj: műteni kellett. Így a hathetes kényszerszünet és a rehabilitáció miatt az Eb mellett a márciusi Trofeo Princessa Sofián (Palma de Mallorca) és a hyeresi vk-versenyen sem indul.

„Bár a hyeresi verseny idején már nem lesz gipsz a kezemen, de messze nem lennék százszázalékos állapotban, ráadásul még tartana a rehabilitáció is, ezért nem erőltetjük az indulást" – nyilatkozott Berecz Zsombor a hunsail.hu-nak, jelezve, a júniusi Kieler Woche vk-versenyen térhet vissza a nemzetközi élmezőnybe.

„Az erős szeles hátszelezés lesz fájdalmas, 15 csomó felett folyamatosan egy száron pumpálni komoly terhelés, ezt kell visszaépíteni" – mondta a következő bő két hónapról. Hozzátette: a július végén kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Aarhusban már semmiféle nehézséggel nem számol, ami a mostani törésből fakadna.

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)