Jump to content

Eredményes évet zárt a megújuló Balatoni Hajózási Zrt.

2016. 06. 14. 13:50

Lezajlott a Balatoni Hajózási Zrt. éves közgyűlése.

A tulajdonosok elfogadták az Igazgatóság beszámolóját a 2015. évi gazdálkodásról, a Társaság 6,8 milliárd Ft mérlegfőösszeggel és 116 millió Ft adózás előtti eredménnyel zárta a 2015-ös gazdasági évet. A Közgyűlés az adózott eredményből 30 millió Ft osztalék kifizetését rendelte el, az eredmény nagyobb részét így fejlesztésre fordíthatja a cég. A tulajdonosok értékelése alapján a BAHART – megfelelő stratégiai irányítással – fejlődésének új szakaszába lépett.

A BAHART 116 millió Ft-os eredménye a tervezetthez képest +52,5%-os túlteljesítést jelent. Ha az eredményeket tárgyi eszköz és ingatlan értékesítés nélkül vizsgáljuk, akkor elmondható, hogy a Társaság valós teljesítményéből származó eredménye több, mint a 2,5-szeresére növekedett a 2014-es évhez képest.

A személyhajózás forgalma 10,9%-kal haladta meg a tervet, ami azt jelenti, hogy a Társaság közel 60 ezerrel több – összesen 660 ezer – utast szállított 2015-ben. A cég az utasigényeknek megfelelően optimalizálta a menetrendet és kiigazította a díjrendszer aránytalanságait. A BAHART arculatával együtt megújultak a menetrendi és egyéb kiadványok, valamint az üzletszabályzatban is pontosítja a felek jogait és kötelezettségeit a társaság a főidényig. Számos új hajóprogram is várja 2016-ban az utazóközönséget, új szolgáltatásokkal bővült például a program- és rendezvényhajózás is, a hajókon pedig megújult a catering szolgáltatás.

A kompok – változatlan díjszabás mellett – 5,1%-os növekedést követően 2015-ben 998 ezer utast szállítottak, e mellett 298 ezer gépjárművet, ami 59 ezer kerékpárral egészült ki.

Rézletek: compassmagazin.hu/Kép forrása:FreeImages