Jump to content

A Jug Dubrovnik nyerte meg a BL-t

2016. 06. 10. 13:29

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája margitszigeti hatos döntőjében a trófeáért a Szolnokot legyőző görög Olympiakosz és az olasz Pro Recco ellen ötméteresekkel győztes horvát Jug Dubrovnik szállt vízbe.

Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Dubrovnik (horvát) 4–6 (1–1, 1–2, 1–1, 1–2)

2011-ben már játszott egymással BL-döntőben a két csapat, akkor a Jug nyert. Idén a görögök abban reménykedtek, hogy eddigi veretlenségük kitart a sorozat utolsó meccsére is, és ők vihetik haza a kupát.

Nagyon idegesen kezdődött a mérkőzés. A kapusok remekül védtek, egyedül Milonakisz nagyszerű egyéni megmozdulása hozott gólt. A Jug első gólja két kihagyott emberelőny után született meg. Látszott, hogy mindkét csapat nagyon akarja a győzelmet, de ez rengeteg pontatlansággal járt (1–1). A második negyedben folytatódott az őrült vízi birkózás, és a sok kihagyott helyzet miatt sokat is úsztak a játékosok. Több mint négy perc telt el a harmadból, mire Funtulisz emberelőnyből újra vezetéshez juttatta a görögöket. Nem sokáig örülhettek, mert Benic egyenlített. A kiváló hangulatot teremtő görög és horvát drukkerek azt látták, hogy fél perccel a negyed vége előtt ötmétereshez jut a Dubrovnik, amelyet Perrone bevágott, így egygólos előnnyel mehetett szünetre a horvát csapat (2–3).

A harmadik harmadot nagy erővel kezdte az Olympiakosz, és Gunasz révén sikerült is az egyenlítés. Továbbra is nagy volt a küzdelem, rengeteg a kihagyott lehetőség, de a védelmek remekül zártak, a kapusok rendkívül jól koncentráltak. A Dubrovnik törte meg a hosszú gólcsendet, és ezzel bár még egy emberelőny jutott a görögöknek, egygólos vezetéssel kezdhették meg az utolsó játékrészt (3–4).

A negyedik negyedben újra egyenlített az Olympiakosz, méghozzá az eddig gól nélküli Vlahopulosz révén. Jokovic viszont a legjobbkor eresztett el egy nagy lövést, így megint a görögök kapaszkodhattak. De a legnagyobb helyzeteket és az emberelőnyöket sem tudták kihasználni. Aztán 11 másodperccel a vége előtt ötmétereshez jutott a Jug, amelyet Perrone belőtt, így a horvát Dubrovnik nyerte meg az idén a Bajnokok Ligáját! (4–6).