Jump to content

Ők óvják a Volvo Ocean Race-en a MAPFRE csapatot

2017. 09. 11. 06:07

A mai napon a spanyol vezető vitorlás versenyző csapat a MAPFRE, a 2017/18-as Volvo Ocean Race-en a vitorlás és a parti személyzet számára a Helly Hansent nevezte meg, mint hivatalos ruházati és lábbeli szponzor. 

A tapasztalt csapat tagjai olyan Helly Hansen felsőruházatot, középréteget, aláöltözőt és lábbeliket fognak viselni, amelyeket úgy terveztek meg, hogy a legváltozatosabb és leginkább kihívást jelentő óceáni körülményeknek is ellenálljanak a 7 hónapon át tartó versenyen, amely a spanyolországi Alicantéből indul idén októberben, és 2018 júniusában ér véget Hágában.

„A Volvo Ocean Race a világ leginkább kihívást jelentő vitorlás versenye, emiatt az öltözetek tekintetében a hibahatár nulla lehet a verseny elejétől a végéig” – mondja Øyvind Vedvik, a Helly Hansen vitorlás kategória vezető menedzsere. „Annak érdekében, hogy az optimális teljesítményt nyújtsa a ruházat, a MAPFRE csapattal minden kikötőpontnál találkozni fogunk, hogy a megfelelő beállításokban segítsünk, és biztosítsuk őket abban, hogy a professzionális felszerelés ne csak kényelmes legyen számukra és szárazon tartsa őket, hanem javítson a vitorlázási körülményeken is. Nincs is jobb lehetőség a fentiek bizonyítására, mint a Volvo Ocean Race.”

A Helly Hansen 1973-tól, a kezdetek óta a Volvo Ocean Race hivatalos ruházati szponzora. A futam elsőszámú innovációs laboratóriumként is funkcionál a Helly Hansen tervező csapata számára, amely a versenyzőkkel közvetlenül együtt dolgozik a ruházatok jellegzetességeinek kidolgozásán és felépítésén, annak érdekében, hogy minden apró részlet megfelelő és időtálló legyen a verseny teljes ideje alatt. A MAPFRE csapat a Helly Hansen prémium minőségű ÆGIR felsőruházatát fogja viselni, amelyet profi vitorlások fejlesztettek, teszteltek, és viseltek miközben többszörös rekordokat döntöttek meg. Legutóbb a MAPFRE megnyerte a Leg Zero versenyt, és egy újabb Monohull rekordot állított fel a Wight-sziget körül augusztusban – ezek alapján, kijelenthetjük, hogy a csapat készen áll a rajtra.

„Örülünk, hogy egy ekkora presztízzsel és 140 éves történettel rendelkező, a technikai vitorlás öltözetekben globálisan piacvezető márka, mint a Helly Hansen, támogat bennünket abban a törekvésünkben, hogy megnyerjük a Volvo Ocean Race-t” – mondja Pedro Campos, a csapat vezetője. „A világversenyen a csapatok olyan extrém időjárási körülményekkel néznek szembe, mint a viharok, a hatalmas hullámok vagy a trópusi 40 foknál is magasabb hőmérséklet. Tehát egy olyan felszerelés, amely véd és szabályozza a testhőmérsékletet, alapvető fontossággal bír. Biztos vagyok abban, hogy a Helly Hansen öltözetekben lévő technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, bármilyen körülmények között.” 

A MAPFRE számára gyártott felszerelés egyfajta prototípusai a közelgő vitorlás kollekciónak, amelyek világszerte elérhetőek lesznek a fogyasztók számára. További információk a Helly Hansen vitorlás kollekciójáról és a legutóbbi Volvo Ocean Race részvételről ezen a linken elérhetőek: https://www.hellyhansen.com/news/research-and-development-on-open-waters-the-volvo-ocean-race/

A csapatról bővebb információ ezen a linken található: http://desafiomapfre.com/en/2017-sailing-crew/

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, / Fotó: Helly Hansen)