Jump to content

BÖRÖCZ BENCE VERSENYBÍRÓKÉNT RIÓBAN A PARALIMPIÁN

2016. 08. 25. 09:48

A World Sailing, a vitorlássport nemzetközi irányításáért felelős szervezete, Böröcz Bencét, a világ egyik legfiatalabb nemzetközi versenybíróját is beválasztotta abba a versenybíróságba.

Ez a versenybíróság a 2016. évi nyári paralimpiai játékok vitorlásversenyeinek sportszerűségét fogja garantálni. Az esemény három versenyszámban, összesen nyolcvan versenyzővel, szeptember 7-17 között kerül megrendezésre a riói olimpiai helyszínen.

Bence négy éve nemzetközi versenybíró. Ez idő alatt gyorsan felívelő karrierjével a hazai események mellett az ifjúsági olimpiai játékok, számos kiemelt nemzetközi verseny, valamint világ- és kontinensbajnokságok versenybíróságának volt tagja, legutóbbi alkalommal már elnöke is. Több alkalommal vett részt olimpiai osztályok számára rendezett versenyeken, ahol megbarátkozott a játékokon jellemző környezettel és hangulattal.

„Az eredetileg kijelölt versenybírói csapatnak ugyan nem voltam tagja, de egy pár hete megüresedett helyre engem találtak a legalkalmasabbnak. Óriási szakmai elismerésként tekintek erre a lehetőségre. Rendkívül hálás vagyok vitorlás nevelő egyesületemnek, a Balatonfüredi Yacht Clubnak, valamint a nemzetközi Laser és Finn osztályoknak, hogy az elmúlt években kellő lehetőséget kaptam arra, hogy a nemzetközi eseményeiken kiterjedt tapasztalatot szerezhessek, ami méltóvá tehet arra, hogy a paralimpiai játékok versenybíróságához csatlakozzak. A vitorlázás az egyik olyan tündöklő sportág a játékokon, ahol a felszerelés adaptációival a legkülönbözőbb fogyatékossággal rendelkező sportolók is a lehető legegyenlőbb esélyekkel küzdhetnek a győzelemért. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a legnagyobb szakmaisággal segítsem a verseny sportszerű lefolyását” – mondta kijelölésével kapcsolatban Böröcz Bence.

(Forrás: vizisportrajongo.hu)