Jump to content

Gazprom Dragon EB

2016. 07. 29. 09:37

Az idei Dragon Európa bajnokságot a Saint Petersburg Yacht Club szervezte.

A kontinensviadalra tizenhárom nemzet negyvenöt hajója nevezett, igaz a mezőny felét nagyjából a hazai egységek jelentették.

A verseny hétfőn kezdődött és a tervezett tíz futamból végül kilencet sikerült megrendezni.

Hazánkat a HUN – 057 – es rajtszámú Dragon, Kis – Szölgyémi Ferenc, Vezér Károly, Kiss Tamás képviselte. A kezdés nagyon jól sikerült és hétfőn az egy rendezett futamban az előkelő ötödik helyen értek célba. Kedden két futamot rendeztek itt egy tizennyolc és egy kitűnő negyedik hely sikerült. A szerdán rendezett két futamot egy tizenhat és egy tizenötödik hellyel zárta a csapat. Tegnap az első futamot tizenötödik hellyel kezdte az egység, a második futamban pedig korai rajt miatt kizárták őket. Ezzel együtt is az összetettben a tizenharmadik helyen álltak. Az utolsó napon rendezett két futamban egy hetedik és egy nyolcadik hellyel végül az összetett kilencedik helyen végeztek.

A kontinensviadalt keddtől az orosz Anatoly Loginov vezette, aki végül pontazonossággal, de megnyerte a versenyt. A dobogó másik két helyéért végig nagy csata volt a német egységek között. Végül a Stepan Link kormányozta német egység lett a második, harmadik pedig a Marcus Brennecke. A nap vesztese Markus Wieser volt talán, aki tegnap még a dobogó második fokán állt, viszont az utolsó napon összetettben „csak” a negyedik helyet szerezte meg.

Eredmények: http://compassmagazin.hu/images/results22072016-5day-euro.pdf

Részletek: compassmagazin.hu/Kép: FreeImages