Jump to content

St. István Kupa 2016 - beszámoló

2016. 08. 29. 07:49

Az augusztus 20-ai hétvégén (augusztus 19-21 között) került megrendezésre a Szent István Szörfverseny és Vitorlázónapok keretén belül a KÉSZ Szörf Magyar Bajnokság 5. fordulója.

Az idei évben a Szent István Szörfverseny a XXXIV. kiadását élte meg. Igaz az évek során voltak szervezésbeli hullámvölgyek, de idén újult erővel, új helyen egy részben új stáb csapott bele a szervezésbe. A verseny alapító atyái lassan átadják a szervezés gyeplőjét a következő generációnak, amit a fiatalok ezúton is köszönnek is.

Az augusztus 20-ai hétvégén versenyt rendezni jó, mert általában jön front.. vagy nem. Már a hét elejétől fogva az időjárással foglalkozók ígérték az északi szelet hozó hidegfrontot, ami azért némi optimizmusra adott okot.

A négy osztályban (Techno, RS:X, Formula, Raceboard) 25 nevezett szörfversenyzőt pénteken reggel meglehetősen párás és fülledt idő várta, ami sajnos rányomta az aznapi versenyzésre a bélyegét. Azaz egyszer sem fújt 5 csomó feletti szél.. de még 4 sem. Ezen a napon végig halasztás volt érvényben, míg fél négy-négy között másnaptári napra halasztott a versenyrendezőség.

Összességében tehát a három nap alatt három futam került lebonyolításra mindegyik osztályban, kivéve a Formulát, mert ott csak kettő lett.

Bízunk benne, hogy a "minden jó, ha a vége jó" szólás most is érvényben volt és a versenyzők, illetve kísérőik elégedettek a szervezéssel és a versenyrendezéssel. Továbbá bízunk benne, hogy a helyszín is elnyerte a versenyzők tetszését és jövőre ugyanitt, ugyanekkor ismételten fogunk találkozni.

További képek >>

Eredmények:

Az eredmények osztályonként >>
U15 eredmények >>
Összevont végeredmény >>

(Forrás: vizisportrajongo.hu)