Jump to content

Sa Barra - Sant'Antioco / Szardínia

2016. 07. 08. 06:40

Budapest Livorno kb. 1000 km, 12 óra autóút kényelmes tempóban, jónéhány megállóval.

Érdemes az esti komphoz foglalni jegyet, ha 9 kor indul, akkor kb. reggel 8 kor kiköt a hajó. Kabinnal vagy kabin nélkül az opció, de 12 óra vezetés után, saját WC és zuhanyzó jól jön. A hajó Olbiában vagy Olbia mellet köt ki, ahonnan nagyon jó minőségű utakon lehet lejutni délre, ráadásul Szardínián nem kell fizetni útdíjat még autópályán sem.

Van egy kis sziget Szardínia dél-nyugati csücskében, Sant Antioco. A szigetre híd visz át, nem kell kompozni, a két sziget távolsága egymástól kb. 2-3 km. Sant Antioco városától északra kb 3 kmre található Sa Barra, egy magánkemping. Az üzemeltető: Gigi Maddendu, freestyle windszörfös és Rossel Bertoldo aki a 2016 Podersdorfi pwa fordulón 17. helyezett lett. A keping maga a spot, vízparti szörftárolókkal, Neilpryde kisbolttal, ha bármi törik, vagy szakad, helyszínen lehet pótolni. Ami nagy előny, de valószínűleg nem olcsó. A tárolók nagyon jók, a parton le lehet mosni a cuccot, nagyon családbarát, a part mentén sekély víz van, többnyire homokos egy-egy sziklával a víz alatt. Ha kiszörfözik az ember a partra azért oda kell figyelni, nehogy eltörjön a szkeg.

A kemping elég kicsi, a parkolóba kb 20 autó vagy lakóautó fér el, a parkolóval szemben lévő füves terület a sátoroknak van fenntartva, hát ez sem túl nagy de kb 20 db. 2 személyes sátor elfér. A házigazda egyébként tud szállást szervezni a közeli városban, akár napi transzferrel ami jó opció lehet azoknak akik nem szeretik a kempinget. A spoton lehet bérelni (csak windszörföt), gyakorlatilag bármilyen cuccot, freestyle, slalom, kezdő haladó stb. Bármilyen szinten vállalnak oktatást, a sziget déli felén akár wave spot is van. Sa Barrán nem lehet kiteozni, de nem túl messze van több jó part is ahol lehet.


Cagliari nincs túl messze, ott van a legközelebbi reptér is? Sant Antioco és Cagliari között van egy rakás spot, amit érdemes lehet kipróbálni. Chia wave placc, homokos parttal, szörfözésre vagy suppolásra is alkalmas?
Szardínia hegyes-völgyes sziget - rengeteg szélmentes programot lehet szervezni - 2200 km partszakasszal.

Részletek: windsurfing.hu/Kép: FreeImages