Jump to content

100 nap a világjátékok kezdetéig

2017. 04. 11. 14:42

Száz nap múlva kezdődnek meg a versenyek Wroclawban, a nem olimpiai sportágak nyári világjátékán, melyen jelen állás szerint hatvan sportoló képviseli Magyarországot.

 
 
Először 2005-ben, Duisburgban indult egységes magyar csapat a világjátékokon. Azóta mindig a nyári olimpiát követő évben versenyezhetnek az itthon most már a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) égisze alá tartozó sportágak legjobbjai.
 


Mészáros János elnök szerint a multisport esemény az utóbbi évtizedben komoly elismerést vívott ki magának.

"2005 előtt is vettek már részt magyar sportolók a játékokon, de Duisburg mindenképpen mérföldkő volt - idézte őt az NVESZ keddi közleménye. - Népes csapat alakulgat, jelenleg úgy néz ki, hogy hatvan magyar sportolóért szoríthatunk a száz nap múlva kezdődő világjátékokon. Bízom benne, hogy sportolóink jó szerepléssel teszik emlékezetessé a lengyelországi világversenyt" - mondta.

A versenyeket július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. Magyar induló tíz sportágban - aerobikban, strandkézilabdában, szumóban, íjászatban, vitorlázó műrepülésben, tájékozódási futásban, táncsportban, uszonyosúszásban, ju-jitsuban és karatéban - lesz.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)