Jump to content

Vízitúra a tati Öreg-tótól a Dunáig

2016. 09. 27. 14:31

Szombaton 13 kilométeres evezős túrát szerveznek Tatán. Az apropó, hogy a tatai Öreg-tó leeresztése miatt felduzzasztott Által-éren ilyenkor egészen a Dunáig lehet eljutni. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, hiszen akár házilag készített vízijárművekkel is lehet érkezni. 

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 21. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele.

Az év talán utolsó lehetősége, hogy részt vegyünk egy jó kis evezős túrán. Az alkalmat a tatai Öreg-tó leeresztése szolgáltatja, de az se legyen szomorú, akinek nincs kedve, vagy lehetősége vízre szállni, mindenki követheti a túra eseményeit, mert Dunaalmásig kerékpárút vezet az Által-ér mellett.

A túra a Berta malomtól indul, előtte kajakpólósok tartanak látványos bemutatót, illetve elrajtolnak a saját készítésű, kreatív tutajok. A zszk.hu honlapon megtalálható az útvonal részletes térképe. A kenuzásra veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le.

A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

 

(Forrás: vizisportrajongo.hu;/Fotó:mti)