Jump to content

Karpathos túra 2016 ősz

2016. 07. 26. 22:21

Azt már tavaly ősszel is tudtunk, hogy 2016-ban újra egy karpathosi szörfözéssel zárjuk a nyarat.

Európa egyik legdélebbi és legszelesebb szigetén nagyon jó időnk volt, egy szál boardshortban szörföztünk szeptember utolsó hetén. Karpathos a kezdőknek, és a profiknak is ideális pálya, a biztonságos, zárt Chicken bay öbölben a kezdők összehozták első wasserstartjaikat, siklásukat, a Devil's bayben pedig a haladók végre igazán erős szélben, a létező legkisebb vitorlákkal élvezték, hogy végre nem kell pumpálni a siklásért.

A csapat már több mint 60 fős, hogy legyen helyed, érdemes lefoglalni az utat minél előbb mindössze 40 % előleg befizetésével. (az út az utazás kezdete előtt 60 napig kötbérmentesen lemondható*)

Időpont: 2016. szept. 22-29.
Új időpont opció: 2016. szept. 15-22.

Szállás - utazás ajánlatok:

Az alábbi árak tartalmazzák az összes illetéket, kerozin felárat, a transzfert, a repülőjegyet és a szállást. (zárójelben az egyágyas felár)

  • További apartmanok:
  • Apartman Iliada: 120.200 Ft / fő 2 ágyas vagy 3 ágyas apartmanok (egy ágyas felár: 38.900 Ft)
  • Apartman Pantheon 118.160 ft / fő 2 vagy 3 ágyas apartmanokban. 116.200 ft / fő 4 ágyas apartmanban. (egy ágyas felár: 32.900 Ft)


Az itt felsorolt szállások Pigadiában vannak, a szörfözés helyszínétől 19 percre. Miért itt? Mert itt szörfözés előtt és után nem áll meg az élet, ha igényt tartasz rá várnak a kisváros éttermei, bárjai, karkötő-nyaklánc üzletei.

A szörfözés helyszíne:

Karpathos legjobb windsurf spotjai a repülőtér közvetlen szomszédságában vannak.

A chicken bay a tanulók paradicsoma, biztonságos, türkízkék vizű öböl, sekély, sima víz, és valamivel gyengébb, illetve kicsit pöffösebb szélben lehet gyakorolni. A freestyle szörfösök, és a kezdők kedvenc helye.

A Devil's bayben a legerősebb és legegyenletesebb a szél, akár teljesen sima vízen gyakorolhatod a fordulóidat. Kicsit lejjebb csúszva bump&jump, azaz ugrós-hullámos környezet vár.

Oktatás:

A Surf&More szörfiskola kihelyezett, nyár-hosszabbító túráját tartjuk Karpathoson. Magyar nyelven, és szinte minden szinten oktatunk, akár az első siklásról, akár az első freestyle manőverekről van szó.

Bérlés

Mindkét helyen található jól felszerelt Chris-Shill center, melyben Gaastra és North vitorlák, Fanatic és Tabou deszkák közül válogathatsz. Minden vitorlában 75-100% carbon árboc található. A centerben tartanak kompromisszum-mentes felszerelést a szlalom-szörfösök számára is!

Szörfbérlés árak

- 1 hét 240 EUR
- 5 nap 215 EUR (pick day is mehet ezen az áron - kiválasztasz tetszőlegesen 5 napot, nem kell hogy egybefüggő 5 nap legyen)
- 4 nap 190 EUR (pick day is lehet)
- Carbon deszka felár 50 EUR egy hétre, 12 EUR egy napra
- felszerelés biztosítás: 39 EUR egy hétre (30 EUR, ha az egész csapat fizet!)

Jelentkezés, további info:

/ 06 20 496 4656

A társaság 2015-ben is jól érezte magát. Íme a csapata tagjainak videói:

Részletek: windsurfing.hu/Kép: FreeImages