Jump to content

Tokió 2020 - Elindultak a kajak-kenusok hajói Japánba

2021. 07. 15. 13:46

A magyar szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint a szállítmány 35 hajót tartalmaz. Bár a versenyzők utazásáig még bő egy hét hátra van, a hajók kiszállítását már most meg kellett kezdeni.

"A Covid és más tényezők miatt a légitársaság megváltoztatta a kipakolási időt, így a hajókat korábban kell kiszállítanunk Tokióba" - mondta Boros Gergely, az MKKSZ szakmai igazgatója. "A versenyzők addig itthon a póthajójukkal folytatják a felkészülésüket" - tette hozzá.

A vontára 14 kajak egyest, négy kajakpárost, három négyest, öt kenu egyest, két kenupárost, hat parakajakot és egy parakenut pakoltak fel. A kötelező ellenőrzések után a kéttonnás szállítmány a Kolonics György Vízisport Központból elindult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a vonta kerekeit levették, majd egy légi palettára rögzítették, és egy teherautóba berakva elindult Luxemburgba.

"A vonta Luxemburgban bekerül majd egy repülőbe, és onnan egyenesen Tokióig megy" - árulta el Mócsy Péter, az MKKSZ technikai vezetője. "Miután a gép szombaton leszállt Japánban, és mi is odaértünk, jön a kötelező vámkezelés, ami után a hajók ismét egy teherautóra kerülnek, majd elvisszük egy raktárba. Ott néhány hajót leveszünk, a többivel pedig elindulunk a takamacui edzőtáborba" - fűzte hozzá.

A magyar gyorsasági kajak-kenu válogatott 17 versenyzővel - hat-hat férfi, illetve női kajakossal, három női és két férfi kenussal - vesz részt a tokiói olimpián.

(Forrás: vizisportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)