Jump to content

Dombváriék pazar hajrájuknak köszönhetően dupláztak a tesztversenyen

2020. 05. 26. 17:48

A kajakosoknál a Noé Zsombor, Dombvári Bence duó, a kenusoknál pedig az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős nyerte mindkét keddi futamot a kajak-kenusok úgynevezett edzésversenyén, Szolnokon.

A kajak párosoknál Kammerer Zoltán tavalyi párjával, Gál Péterrel versenyzett volna, de miután a szolnoki kajakozót néhány hete kocogás közben elütötte egy autó, a háromszoros olimpiai bajnok Varga Ádámmal ült össze. A friss kettős ígéretesen kezdett, de féltávnál robbantott a Noé, Dombvári duó, amely aztán meg is nyerte az első fordulót Kammererék előtt. A második futamon a cél előtt 200 méterrel még több mint egy hajónyival vezetett a Kammerer, Varga páros, Dombváriék azonban a harmadik-negyedik helyről óriásit hajrázva nyertek, ismét néhány centivel.

"Ezekkel a tesztversenyekkel fenn tudjuk tartani a normális ütemet, annak ellenére, hogy egyelőre nincs túl nagy tétje a dolognak. Két taktikát is kipróbáltunk ma Zsomborral, folytatjuk a munkát" - idézte a kajak-kenu szövetség honlapja Dombvári Bencét.

Kenu kettes 1000 méteren a fiatal Adolf Balázs és Fejes Dániel annak ellenére nyert mindkét versenyben magabiztosan, hogy mindketten a jobb oldalon eveznek, így előzetesen kevesen hittek bennük.

"Edzéseken is próbálgattuk a balos szelet, mert számítottunk arra, hogy ez várhat ránk" - mondta a tavalyi, szegedi világbajnokságon 5000 méteren ezüstérmes Adolf Balázs. "Megoldottuk, igyekeztem segíteni Daninak a kormányzásban. Ha együtt maradhatunk, és továbbra is lelkiismeretesen dolgozunk, akkor bízom abban, hogy a sors majd megjutalmaz bennünket egy jobbos hátszéllel. Olyan viszonyok között még gyorsabbak is lehetünk, mint a klasszikus párosok."

Hüttner Csaba szövetségi kapitány értékelésében úgy fogalmazott, a kenusoknál a fiatal duó kivívta az elismerését, kimagaslott a mezőnyből, a kajakosoknál pedig két hajó lógott ki a mezőnyből felfelé.

"A következő hónapokban még variáljuk az összeállításokat. Terveim szerint Dombvári Bencét legközelebb összeültettem mással, a Kammerer, Varga duót elindítom ugyanígy, hogy meglegyen a viszonyítási alap, aztán a harmadik próbán megnézzük a Kammerer, Dombvári egységet" - mondta a szakember.

A tesztviadalon a koronavírus-járvány miatt nézők nem lehettek jelen, és a sportágban emiatt rendezik majd csak augusztus végén az idei első tétversenyt is. Az első ilyen megméretésen a férfi K-2 és C-2 1000 méteren érdekeltek szálltak vízre. A szolnoki tesztversenyek egy hét múlva női C-1 200, C-2 500, valamint férfi K-4 500 méteren folytatódnak.

(Forrás: vizisportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)