Jump to content

Sporttörténelmi tett Takács Tamarától a kajak-kenu ob-n

2017. 09. 06. 10:18

Véget ért a Szolnokon megrendezett kajak-kenu országos bajnokság, melynek Takács Tamara volt az elsőszámú sztárja. A Vasas versenyzője kilenc számban indult és kilenc aranyérmet nyert.

Korábban még egyetlen országos bajnokságon sem volt példa arra, hogy valaki ennyi elsőséget gyűjtsön be. Vad Ninetta alig maradt el mögötte, ő hét arannyal zárt.

Takács számára külön motivációt jelenthetett, hogy edzője Fábiánné Rozsnyói Katalin az ob előtt megígérte neki, ahány aranyérmet szerez, annyi hét pihenőt kap.

„Kati néni szerintem elhamarkodottan ígérte, hogy annyi hetet pihenhetek, amennyi aranyérmet nyerek a hétvégén. Kelleni fog pár hét lazítás, aminek minden percét ki fogom élvezni, de azért kilenc hét túlzás lenne” – mondta Takács a hazai szövetség honlapjának. Arról is beszélt, hogy jövőre kétszáz méteren is bizonyítana, ötszáz párosban pedig továbbra is Vad Ninettával képzeli el a jövőjét.

Az egy hete első felnőtt világbajnoki címét megszerző versenyző minden tekintetben kiválóan zárta az idei szezont és az ob-n is igazságosan osztotta be az aranyait, hiszen minden nap hármat-hármat nyert.

 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, vizisportrajongo.hu / Fotó: MTI))