Jump to content

Magyar sportdiplomata az Európai Kajak-Kenu Szövetség elnökségében

2017. 04. 05. 18:22

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) bukaresti kongresszusán beválasztották az elnökségbe Kárai Pétert, a magyar szövetség (MKKSZ) gazdasági és vagyongazdálkodási alelnökét. A mandátuma négy évre szól.

Az MKKSZ szombati hírleve alapján Kárai Péter szerint az ECA legfontosabb feladata a stabilabb versenyrendszer, az eddiginél hatékonyabb marketing, az átláthatóbb adminisztratív működés és a szigorúbb doppingellenes tevékenység kialakítása lesz a következő négy évben.

"Nagyon örülök neki, hogy bizalmat kaptam és a következő négy évben európai szinten dolgozhatok a kajak-kenu sportágért. Fontosnak tartom, hogy az ECA az eddigieknél is átláthatóbban és hatékonyabban lássa el feladatait, és így a kontinens pozíciója erősödjön a következő években a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetségnél (ICF) is" - idézte Kárai Pétert a kajakkenusport.hu.

Kárai Péter 2009 óta "segíti a sportág munkáját" itthon, az MKKSZ elnökségének pedig 2013 óta tagja - mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. Hozzátette: kiváló gazdasági szakembernek tartja, aki az üzleti életben is bizonyított. Jelentős sportdiplomáciai siker, hogy bekerült az ECA legszűkebb döntéshozó testületébe, ahonnan később akár továbbléphet az ICF elnökségébe is - vélekedett. "Számunkra a legfontosabb, hogy általa első kézből kaphatunk majd híreket a sportágat befolyásoló európai folyamatokról" - hangsúlyozta az MKKSZ elnöke.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)