Jump to content

Paralimpia: Rozbora András készen áll Rióra

2016. 09. 08. 13:34

Rozbora András a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek adott interjújában mesélt arról, hogy mennyire sokat jelent számára a szurkolók szeretetet, hogy mennyire nehéz volt a felkészülés a riói paralimpiára, hogy mennyiszer kételkedett saját magában, és hogy mennyire sikerült felkészülnie az előtte álló versenyekre. A parakajakos pontszerző helyre pályázik, de ki tudja, akár még egy érem is összejöhet a végén. 

- Délelőtt Dunavarsányban, délben klubjában, a Honvédban tréningezett. A hírek szerint rendkívül sokat tett bele a paralimpiai felkészülésébe.

- A hétvégén pont arról beszéltünk az edzőmmel, Pruzsina Istvánnal, hogy ennél többet nem is tudtunk volna már hozzárakni. A felkészülésem maximálisan jól sikerült, köszönhetően a szövetség és a paralimpiai bizottság támogatásának. És külön öröm számomra, hogy az ép versenyzőktől annyi figyelmet és támogatást kaptunk az elmúlt hónapok során. Én együtt edzhettem a győri kenus lányokkal, Dunavarsányban Németh Szabolcs korábbi kenus is segítette a munkámat, sok-sok apró gesztus vitt tovább minket az úton, amiről talán nem is gondolják az emberek, hogy mennyit jelent. A dunavarsányiaktól kaptam egy plüsst, amelyre szalagok vannak aggatva jókívánságokkal. Természetesen ez is utazik velem Rióba.

- Weisz Róbert, a szakág vezetője korábban azt mondta: másodpercekben mérhető az előrelépésük.

- A felkészülésem első hét hónapjában azt éreztem, hogy én nem vagyok alkalmas arra, amire készülök. Nem éreztem, hogy jó úton haladok. A nyolcadik hónapra azonban beérett a munkánk gyümölcse, tényleg érezhető a fejlődés és bízom benne, hogy sikerül majd a legjobb hat között, azaz pontszerzőként zárnom Rióban. Az edzőmnek és a sportpszichológusomnak, Nagy Sándornak köszönhetően testileg és szellemileg is készen állok a rajtra. És rengeteget jelent nekem, hogy a sportág első paralimpiáján én is indulhatok. Ez nagyon ösztönző.

- Az érzéseit a közösségi oldalán is posztolni szokta. Ahogyan azt a fotót is, ami a hajáról készült. Jó a színválasztás.

- Minden világversenyemre festett hajjal érkezem, hol szőke, hol piros vagyok. Most megadtam a módját a paralimpiának. Szerettem volna megmutatni a sokszínűségemet és azt az örömöt és izgatottságot, ami bennem van az indulásnak köszönhetően. Ez most jól tükröződik a hajamon is.

(Forrás: vizisportrajongo.hu, mkksz.hu / Fotó:kajakkenusport.hu)