Jump to content

Vizes vb: férfi vízilabda: szerb bronzérem

2017. 07. 29. 18:05

A címvédő szerb férfi vízilabda-válogatott bronzérmesként fejezte be szereplését a magyarországi vizes világbajnokságon, mivel a szombat délutáni helyosztón 11-8-ra nyert a görög együttes ellen.

 

Parádés gólpárbajjal indult a világbajnokság bronzmérkőzése, ahol természetesen nagy kérdés volt, hogy a döntőbe jutásról lemaradó válogatottak mennyire lesznek motiváltak a zárómeccsen.

A kérdésre hamar választ kaptunk: a kazanyi világbajnokságon, a budapesti és belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes, Rióban olimpiai bajnok szerb csapat 3-0-al nyitott. Görög részről Fountoulis tartotta a lépést; az első negyed 5-3-as szerb vezetéssel zárult. A másodikban negyedben csupán három gól esett, ezt is a szerbek nyerték 2-1-re, így 7-4-re vezettek a nagyszünetben.

A második félidőben 8-6-nál volt egy kis esély rá, hogy szorosabb legyen a mérkőzés, Filip Filipovic azonban azonnal visszaállíttotta a háromgólos különbséget. Pontikeas gólja után (7-9) egy görög emberelőny maradt kihasználatlanul, Randelovic a másik oldalon azonban nem hibázott, így egy gól helyett három volt a szerb előny a záró negyed előtt.

A negyedik negyedben háromgólos hátrányán már nem tudott csökkenteni a görög válogatott, így Szerbia 11-8-ra nyert, és így bronzérmes lett.

Theodoros Vlachos, szövetségi kapitány (GRE):

„Vegyesek az érzelmeim. Örülök, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, de nem vagyok elégedett az elmúlt két mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel. A hibáink miatt nem jutottunk a döntőbe és az éremről is lecsúsztunk. Remélem, fogunk tanulni a tapasztaltakból és tudunk fejlődni a jövőbeli mérkőzésekre.”

Nikola Jaksic (SRB):

“Megérdemelten nyertük meg a bronzérmet, ugyanolyan jól játszottunk, mint a csoportmérkőzések során. Mit is mondhatnék, büszke vagyok a csapatomra. A maximumot adtuk a mérkőzés elejétől kezdve, nem volt kérdéses a győzelmünk.”

Ioannis Fountoulis (Görögország):

“Céllal jöttünk ide, amit el is értünk. Bejutottunk a legjobb négy közé, természetesen minél jobb helyezést szerettünk volna. Kicsit elégedetlenek vagyunk az elmúlt két meccsen nyújtott teljesítményünkkel, mert tudjuk, hogy több van a csapatban. A világbajnokság nagyszerű tapasztalat volt számunkra. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudtunk fejlődni.”

Dusan Mandic (Szerbia):

“Nagyon elégedett vagyok a  bronzéremmel, kijavítottuk az elődöntőben elkövetett hibáinkat. A mai győzelemmel a saját, személyes célunkat is teljesítettük, nem engedhettünk meg magunknak két egymás utáni vereséget. Ez egy jó csapat, ugyanaz, amelyik az elmúlt években játszott, semmi nem változott. Nem történt tragédia, megbotlottunk az elődöntőben, elégedettek vagyunk a szerzett éremmel.”

(Forrás: vizisportrajongo.hu/fina-budapest2017.com/m4sport.hu fotó: vizisportrajongo.hu/mti.hu/waterpoloworld.com)