Jump to content

Vizes vb: "Nem érdemtelen a csoportelsőségünk" - Märcz Tamás

2017. 07. 23. 09:30

A budapesti vizes világbajnokságon az olaszokat, a franciákat és az ausztrálokat megelőzve lett csoportelső a magyar férfi vízilabda-válogatott, szövetségi kapitányunk szerint megérdemelten.

Märcz Tamás kiemelte, hogy a csoportelsőség ellenére az út folytatása nem lett könnyebb, bármely ellenfél következzen is a legjobb nyolc között. A keddi negyeddöntős csatát a vasárnapi spanyol-orosz mérkőzés győztesével vívja a gárda, s a kapitány szerint bár mindkét lehetséges rivális veszélyes, egyikük sem akadályozhatja meg a magyar válogatottat abban, hogy a négy közé jusson.

 A médiaeseményen jelen volt három játékos is, közülük a világbajnok kapus, Nagy Viktor a koncentrált pólót, valamint a csapatból áradó erőt és egységet emelte ki. A legfontosabb dolognak a pihenést tartotta a következő napokra.

 A világbajnoki újonc Manhercz Krisztián a spanyolokkal való közös edzőtáborozást idézte fel, kiemelve, hogy  a magyar válogatott jobb, mint a spanyol, és jobb, mint az amúgy fiatal és energikus orosz válogatottnál. "Van azért még hova fejlődnünk nekünk is támadásban és védekezésben egyaránt - fogalmazott a magyar tehetség -, de fogunk is fejlődni."

A szintén vb-újonc balkezes Zalánki Gergő is megemlékezett az "aranyos szurkolókról", majd kitért rá, hogy ő személy szerint a harmadik csoportmérkőzés végére, a franciák ellen kicsit elfáradt, ezért is jó az első hellyel járó plusz pihenő.

"Ám már most nagyon várom a következő meccset, amelyen nyerni fogunk, még ha ez nem is lesz könnyű" - fűzte hozzá.

(Forrás: vizisportrajongo.hu/mti.hu; fotó: vizisportrajongo.hu/haon.hu/vlv.hu/origo.hu)