Jump to content

Vizes vb: "A hazai közönségnél nem kell nagyobb motiváció" - Bujka Barbara

2017. 07. 16. 14:20

Keszthelyi Rita mellett Bujka Barbara női vízilabda-válogatottunk másik klasszisa, így a budapesti vizes világbajnokságon is kulcsszerep hárul majd rá. A balkezes klasszissal az nso.hu készített interjút, ebből szemezgettünk.  

Az aranyéremről: “Mindenképpen érmes helyen akarunk végezni, azonban a célom, a célunk az, hogy elsők legyünk. A keret nagy része évek óta együtt játszik, ismerjük egymást, fontos, hogy mindig beszéljünk, legyen jó a hangulat, és legyünk őszinték egymással.”

Az őszinteségről: "Az edzők is azért szólnak, mert segíteni akarnak, és például én sem beszólni akarok, csak segíteni.Nem mindig viselik jól, de ismernek, és akkor leszünk jó csapat, ha megértjük egymást; ha a tizenhárom játékos és a stáb is tudja, hogy mindenkit a jó szándék vezérel."

 A játékáról és a góllövésről: “Szeretem, amikor látják rajtam, hogy szét akarom szedni a kaput, és ez így is van. Ilyenkor vagy tényleg szétszedem, vagy rám ugranak öten, és akkor a többieknek marad helyük.”

Az amerikaiak és az ausztrálok elleni felkészülésről: ”Bevallom, a múlt hét elején, az ausztrálok ellen még nem voltam annyira felpörögve, és a magyar bajnokik sem ilyenek, sőt, igazából egyik európai bajnokságban sem jellemző ennyire a fizikai küzdelem. De meccsről meccsre egyre jobban belejöttünk ebbe a tengerentúli vízi pankrációba."

(Forrás: vizisportrajongo.hu/nso.hu; fotó: vizisportrajongo.hu/24.hu/olimpia.hu)