Jump to content

Vizes vb: Olasz nyolcadik 10 kilométeres nyíltvízi úszásban

2017. 07. 16. 13:02

Olasz Anna végig az élmezőnyben haladt, de a hajránál nem tudta a tartani a tempót, így végül a  helyen végzett a női 10 kilométeres nyílt vízi úszásban Balatonfüreden. A számot a francia Aurélie Muller nyerte.

"Legyen egy kis hullám!" csak ennyit kért Olasz Anna a Balatontól a 10 kilométeres úszása előtt, és a kívánsága teljesült is, sőt a víz lehűlt az úszók szerint legideálisabbra, 21 fokosra.

A legmagasabban rangsorolt magyar versenyző a rajtnál kivárt, megvárta, míg a többiek „megverekszenek” az első centiken, csak utánuk ugrott be, így elkerülve a korai lökdösődést.

Anna 15 másodperces hátránnyal úszott az élmezőnyhöz képest az első negyedóra végén, a huszadik hely környékén haladt, lemaradása nem tűnt jelentősnek.

2500 méternél Anna a 13. helyre jött előre, nagyjából 20 másodperces hátránnyal az élen haladó francia, Aurélie Muller mögött.

A magyar versenyző 3500 méterhez közeledve az ötödik hely körül haladt, féltávnál pedig a tizedik helyen, de a hátránya nem nőtt, húsz másodpercen belül volt végig az élen haladó francia mögött folyamatosan.

Az utolsó 2500 méterre igencsak összerázódott a mezőny, Olasz Anna az utolsó körre fordulva a nyolcadik helyen úszott, 13.2 másodperces hátránnyal a vezetést átvevő Arianna Bridi mögött.

A hajránál már újra Aurélie Muller állt az élre, és nem is tudta megelőzni senki a franciát, így 2:00.14-es idővel megvédte világbajnoki címét. Olasz Anna a végén már nem tudott váratlant húzni, a 8. helyen fejezte be a versenyt. A mezőny másik magyar indulója, a tavalyi junior kontinensbajnokságon ötödik Sömenek Onon Katalin a 27. helyen fejezte be a viadalt.

(Forrás: vizisportrajongo.hu/nso..hu/fina-budapest2017.com; fotó:vizisportrajongo.hu/fina-budapest2017.com/mti.hu)