Jump to content

Vizes vb: Kolesznyicsenko aranya szinkronúszásban

2017. 07. 15. 13:05

Az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko nyerte a budapesti vizes világbajnokság női szinkronúszásának technikai döntőjét.  

Az egyéni technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kell azonos sorrendben bemutatniuk, ezeket a közönség az óriáskivetítőn is figyelemmel követheti. A bírák a végrehajtás - erő, dinamika, magasság -, az összbenyomás - zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés -, illetve az elemek alapján pontoznak.

Az egyéni technikai verseny 12 résztvevős fináléjában Kolesznyicsenko kiválóan szerepelt, és nagyon magabiztosan nyert 95.2036 ponttal Carbonell és Volosina előtt. Kolesznyicsenko egyéniben először let világbajnok, korábban párosban és csapatban 12-szer volt már vb-első.Oroszország 50. sportági világbajnoki érmét szerezte, 45 arany és 5 ezüst az érmek elosztása. Ezzel az oroszok a sportág abszolút egyeduralkodói.

A magyar színeket képviselő Kiss Szofi a pénteki selejtezőben a 13. helyen zárt 78,7579, így éppen csak kiszorult a döntőből. A 13. hely az eddigi legjobb magyar világbajnoki helyezést jelenti ebben a számban.


A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással - egyéniben, párosban és csapatban -, Kazanyban debütált a vegyespárosok küzdelme.

(Forrás: sportrajongo.hu/mti.hu; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu/hosszabbitas.hu)