Jump to content

Vizes vébé: érmet várnak a vízilabda szövetségi kapitányok

2017. 07. 14. 19:50

Mind a magyar férfi, mind a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya érmet vár csapatától a hazai rendezésű világbajnokságon.

Märcz Tamásnál, a férficsapat szövetségi kapitányánál Szerbia, Olaszország és Magyarország a dobogóesélyes. Az ausztrálokkal vívandó hétfői meccs előtti helyzetről szólva a szakember úgy fogalmazott, hogy még "sok megoldandó feladat van, taktikai, technikai, vagy éppen a megfelelő formaidőzítés. Kis izgatottságot érzek azért, és a játékosok is olyanok, mint a visszatartott versenylovak, de van még két-három nap, s ennek megfelelően haladunk".

A csapat legfiatalabbja, az első vébé-szereplésére készülő Manhercz Krisztián nem izgul: "Motivál a hazai közönség, és az is, hogy a családom, a barátaim és a magyar szurkolók előtt, teltházas meccseken bizonyíthatunk".

"Jelenleg az ausztrálokkal foglalkozunk, s a részcélokkal haladunk a nagyobb cél felé. Először a csoportot szeretnénk megnyerni, és még előtte az ausztrálokat szeretnénk egy jó meccsen megverni” – mondta Gór-Nagy Miklós, a válogatott egyik legidősebb, már 2013-ban aranyérmes játékosa.

Bíró Attila, az Európa-bajnoki címvédő női együttes szakvezetője szerint ott lehetünk a végelszámolásnál az Egyesült Államok és Görögország mellett. A szakember elmondta: minden eddiginél hosszabb, keményebb és nehezebb felkészülés van csapata mögött. Japánt vasárnap nem fogják fél vállról venni, ezt követően a franciákat kötelező legyőzni, a hollandok elleni – várhatóan a csoportelsőségről döntő – mérkőzés pedig a legnehezebb lesz. A tavalyi olimpiai csapathoz képest nem jelent jelentős változást a keretben szereplő két vébé-újonc, a lányok kirobbanó erőben vannak, a következő napokban pedig további gyorsulás várható.

Az Eb-aranyérmes Antal Dóra az olimpiai –és világbajnoki aranyérmes  amerikaikkal közös kétkapuzás hasznosságát emelte ki, míg a világ- és Európa-bajnok Takács Orsolya nagy várakozással tekint a hazai rendezésű vb elé.

A férfiak Ausztrália után Olaszország és Franciaország válogatottjával szállnak vízbe, a nők számára pedig a japánokat követően Hollandia és Franciaország legjobbjai következnek a csoportkörben.

(Forrás: vizisportrajongo.hu/mti.hu; fotó: vizisportrajongo.hu/haon.hu/hosszabbitas.hu/welovebudapest)