Jump to content

Vizes vb 2017 - a vb olykor nehezebb, mint az olimpia, mondja Jakabos Zsuzsanna

2017. 07. 13. 11:01

Pénteken kezdetét veszi a budapesti vizes világbajnokság. A magyar csapat egyik legrutinosabb tagja Jakabos Zsuzsanna, aki ötödik vilgbajnokságára készül. Az úszónő a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy a vb nehezebb, mint az olimpia. 

Jakabos Zuszsanna szerint a világbajnokság sokszor nehezebb, mint egy olimpia, ezért az eddigieknél is jobban felkészült a pénteken rajtoló budapesti vizes vb-re, ahol nagyon számít a hazai közönség buzdítására. Jakabos eddig öt világbajnokságon szerepelhetett, egy kivétellel mindenhol döntőt úszott. A 2013-as barcelonai vb-n járt a legközelebb az éremszerzéshez, de hazai közönség előtt még egy lépést tenne a nagy siker felé.

“2006-ban, 2010-ben és 2012-ben is szerepeltem a hazai rendezésű Európa-bajnokságon és mindegyik nagyon jó hangulatú volt. A teljesítményt és a hangulatot is pozitívan tudja befolyásolni, ha ennyi magyar ember előtt úszhat egy versenyző. Szerintem beletettük a megfelelő mennyiségű munkát, így most már csak remélni tudom, hogy ennek meglesz az eredménye.”
  
Jakabos egyik legnagyobb ellenfele Hosszú Katinka lehet, akivel gyermekkora óta együtt versenyzik, s míg korábban még megosztoztak a sikereken, ma már tudja, nagyon nehéz negszorítani az Iron Ladyt: 
 
“Fiatalabb korunkban egyszer ő nyert, egyszer én. Most ez kicsit átalakult, 4-5 éve már nem csak engem ver meg, hanem az egész világot.”
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)