Jump to content

Kapás Boginál most a szintentartás a cél

2020. 06. 17. 11:49

A koronavírus-járvány miatt szinte a nulláról kellett kezdenie a munákt Kapás Boglárkának. A világbajnok úszó az év végi országos bajnokságra készül. Az olimpiai kvótával rendelkező úszó célja, hogy 200 méter pillangón erős időt ússzon, olyat, amellyel megerősíti olimpiai kerettagságát. Minderről az M1 műsorában beszélt a népszerű sportoló .

 

Az M1 aktuális csatornának adott interjúban az olimpiai bronzérmes versenyző elmondta, mint minden társának, neki is kicsit visszaesett a motivációja amiatt, hogy az összes idei nagy versenyt törölték a koronavírus-járvány miatt. Hozzátette, ezért kicsit nehezebben veszi rá magát az edzésekre, azonban onnantól kezdve, hogy beugrik a vízbe, már minden rendben megy.A 27 éves úszó - aki maga is átesett a fertőzésen - kiemelte, sajnálta, hogy a márciusi országos bajnokságon nem mutathatta meg, mit tud, ugyanis azt megelőzően a thaiföldi edzőtáborból hazatérve jobb időket úszott, mint a tavalyi kvangdzsui világbajnokság előtt.

Kapás Boglárka leszögezte, ha egyszer sikerült ilyen formába kerülnie, akkor újra meg tudja ezt tenni, és a várhatóan novemberben vagy decemberben sorra kerülő országos bajnokságon olyan teljesítményt tud nyújtani, amivel megszilárdíthatja olimpiai csapattagságát 200 méter pillangón.

Edzője, Virth Balázs elmondta, talán még jól is jött neki tanítványának a tokiói játékok elhalasztása, hiszen a 200 méter pillangót nem olyan régen kezdték előtérbe helyezni, így a rendelkezésre álló időben még többet léphetnek előre.

(Forrás: vizisportrajongo.hu, mti, m4sport.hu / Fotó:pixabay)