Jump to content

Junior nyíltvízi úszó Eb - A magyarok végeztek az éremtábla és a pontverseny élén

2019. 08. 05. 08:58

A magyar úszók egy aranyérmet szereztek a csehországi Racicében rendezett nyíltvízi junior Európa-bajnokság zárónapján, és az éremtáblázat, valamint a pontverseny élén végeztek.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a zárónapon a Gál Kincső, Gálicz László, Szimcsák Mira és Betlehem Dávid alkotta váltó lett aranyérmes a fiatalabbak (U16) között, míg az idősebbek (U19) a negyedik helyen zártak. A 15 éves Szimcsák Mira két aranyéremével a verseny legeredményesebb úszójának bizonyult.

A korosztályos magyar válogatott hét dobogós helyezéssel zárta a kontinensbajnokságot: két aranyérme mellett három ezüstöt és két bronzot szerzett. Rajtuk kívül további hat nemzet szerzett aranyérmet, de csupán egyet-egyet.

A magyarok az éremtáblán, valamint a pontversenyben is a németeket, illetve az oroszokat utasították maguk mögé. A németek öt érmet (1 arany, 2 ezüst, 2 bronz), az oroszok hármat (1 arany, 1 ezüst, 1 bronz) szereztek. A pontversenyben a magyar úszók 212 ponttal végeztek az élen, a németek 193, az oroszok 163 pontot gyűjtöttek.

(Forrás: Forrás:vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: pixabay, mti)