Jump to content

Legyőzték Milákot az Ob-n!

2019. 03. 30. 23:15

Noha Szabó Szebasztián legyőzte Milák Kristófot és Cseh Lászlót 100 méter pillangón a debreceni úszó országos bajnokság szombati zárónapjának legnagyobb érdeklődéssel várt számában, mégis utóbbi kettő indulhat a nyári világbajnokságon.

 

 

Telt ház előtt az 50 méteren is győztes Szabó Szebasztián elképesztő tempót diktált a táv első felében, így 25 méterrel a cél előtt egy testhossz előnye volt. Ezt ugyan csökkentette valamelyest Milák és Cseh, utolérni azonban nem tudta a szerb-magyar kettős állampolgár Szabót. Mivel utóbbi jelenleg nem versenyezhet magyar színekben, így Milák és Cseh indulhat a dél-koreai Kvangdzsuban.

A nők hasonló számában a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkadiadalmaskodott Szilágyi Liliána előtt, de nem érte el a vb-induláshoz szükséges időt, így egyelőre mindketten csak B szinttel rendelkeznek.

A férfi 200 méteres és a női 1500 méteres gyorsúszás világszínvonalú versenyt hozott. Előbbiben Kozma Dominik mindössze 23 századdal maradt el két évvel ezelőtti országos csúcsától, így nemcsak a vb-, hanem az olimpiai szintidőt is teljesítette, akárcsak a mögötte második Milák Kristóf.

A nők leghosszabb számában Késely Ajna és Kapás Boglárka az elejétől a végéig fej fej mellett tempózott, de folyamatosan a tavaly ifjúsági olimpiai bajnok úszott leheletnyivel előrébb. Előnyét a célig megtartotta, viszont hozzá hasonlóan Kapás is teljesítette az ötkarikás induláshoz szükséges időt.
 
Ahogy az előző három napra, úgy szombatra is jutott egy országos csúcs, melyet a csütörtöki 100 után 50 méter mellen is a szerb-magyar kettős állampolgárságú Szilágyi Csaba ért el: 26.83 másodperces ideje 22 századdal jobb az eddigi rekordjánál. A nőknél ugyanebben a számban a már korábban vb-szintidőt teljesített Sztankovics Anna csapott elsőként a célba.
 
A másik szombati sprintszámban, 50 méter háton előbb Bohus Richárd nyert szoros küzdelemben Balog Gábor előtt, de utóbbi is örülhetett, mert teljesítette a vb-részvételhez szükséges időt. A nőknél Burián Katalin győzött.
 
A férfiak hosszú távú versenye ugyancsak kiélezett küzdelmet hozott: 800 méter gyorson Kalmár Ákos hat századdal bizonyult jobbnak az inkább nyíltvízi úszásban remeklő Rasovszky Kristófnál. Mindketten néhány századdal elmaradtak a vb-indulást garantáló szintidőtől.

A zárónap egyetlen egyéni duplázója Hosszú Katinka, aki 200 gyorson is mindenkit maga mögé utasított.
 

 

 

 

 

 

 

(Forrás: Forrás:vizisportrajongo.hu, mti, m4sport.hu / Fotó: pixabay)