Jump to content

Cseh László: Maradt még bennem annyi, hogy folytassam

2018. 04. 06. 19:38

Cseh Lászlónak nem sikerült jól a múlt heti debreceni úszó országos bajnokság, még úgy sem, hogy sporttörténeti tettet hajtott végre, hiszen ő az első úszó, akinek sikerült 150 aranyérmet szereznie a ob-n.

 



A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó ugyanakkor kellemetlen tapasztalatokat is szerzett Debrecenben, hiszen 100 és 200 méter pillangón is kikapott a feltörekvő Milák Kristóftól.

Cseh mentségére legyen mondva, hogy 18 éves riválisa valóban elképesztő formában úszott, 200 méteren a világ idei legjobb időeredményével  lett aranyérmes, de 100 méteren is majd egy másodpercet vert a 32 éves versenyzőre. Felmerül a kérdés, hogy Cseh vajon mennyire vette komolyan a debreceni ob-t, a kételyeket azonban maga az úszó oszlatta el.

„Próbáltam komolyan venni az ob-t, de nem voltam abban az állapotban, hogy sikerüljön jól szerepelnem – mondta Cseh az m4sport.hu-nak. – Nem voltam száz százalékos állapotban, ismét a vállammal volt problémám, de nem akarom erre fogni, hogy kikaptam Miláktól, hiszen valójában nem ezen múlott.”

Az Egri Úszó Klub színeiben szereplő versenyző szerint inkább az lehet a vártnál gyengébb szereplésének az oka, hogy kevés ideje volt felkészülni az ob-ra.

„Három hónap nekem most kevésnek bizonyult. Az ob nem volt rossz, bár az alapelvárásomhoz képest rosszul sikerült. Az alapelvárásom mindig az aranyérem megszerzése. Milák nagyon nagyot úszott, de azt mondom, inkább az év fő versenyén, az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokságon kell igazán gyorsnak lenni.”

A teljes interjú az M4sport.hu oldalon olvasható. 

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti,)