Jump to content

Hosszú Katinka: Inkább csendben maradok

2018. 01. 20. 07:10

Hosszú Katinka tisztában van azzal, hogy az általa felépített életforma természetes velejárója a magánéletére szegeződött kiemelt figyelem, de a sajtóban megjelent valótlanságok továbbra is zavarják.

 

 

Hiába a kevés konkrétum, az elmúlt hetekben szinte minden napra szolgáltatott témát a sajtónak Hosszú Katinka és Shane Tusup nehéz időket élő kapcsolata. A hétszeres világ- és háromszoros olimpiai bajnok úszónő a molcsapat.hu-nak adott évértékelő interjút, amelyben szóba került, hogy lassan már többet foglalkoznak a magánéletével, mint a sportteljesítményével.

„Természetesen nem örülök neki, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez velejárója annak az életformának, amit az elmúlt években mi magunk alakítottunk ki. Az kevésbé zavar, hogy az uszodából kilépve is lefotóznak, az már jobban, amikor valótlanságokat vagy részigazságokat írnak az újságok. Sokan mondják, hogy ha többet nyilatkoznék, akkor kevesebbet pletykálnának, de van rá egy fogadásom, hogy ez nem így lenne, úgyhogy inkább csendben maradok” – jelentette ki Hosszú Katinka, aki 2017 pozitív és negatív pillanatairól is beszélt, illetve a januári M4 Sport – Az Év Sportolója Gáláról, ahol pályafutása során hatodik alkalommal választották meg a legjobb sportolónőnek. 

„Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy szakmai díj, így számomra elsősorban azt jelenti, hogy bár nem én vagyok a legtöbbet nyilatkozó sportoló Magyarországon, a sportújságírók mégis elismerik az eredményeimet, aminek nagyon örülök. Boldog vagyok, hogy Márton Anita és Babos Tímea személyében olyan riválisaim voltak idén, akik saját sportágukban hangos nemzetközi sikereket értek el, örülök, hogy az atlétikát és a teniszt is ilyen magas szinten képviselik a magyar versenyzők” – mondta az elismerésről Hosszú, aki korábban az M4 Sportnak is adott évértékelő interjút.
 
 

 

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)