Jump to content

Hosszú Katinka mosolya külön bearanyozta a sikeres 2017-es évet

2017. 12. 21. 14:20

Talán soha nem volt olyan sikeres a magyar úszás, mint a 2017-es évben, vélekedett a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor, aki a MÚSZ küldetéséről és feladatiról is beszélt, valamint külön örült, hogy Hosszú Katinka is remekül beilleszkedett a válogatottba, sőt az elnökséget is megtisztelte mosolyával.

 

„A 2017-es esztendő kiemelkedő év volt magyar úszósport életében, hiszen 35 aranyérmet szerzett az elit- és az ifiválogatottunk a különböző versenyeken, emellett pedig 28 ezüst- és 16 bronzérem is született. Talán soha nem volt még ilyen eredményes a magyar úszás, mint ebben az évben. Ez köszönhető az edzők, a szakemberek és a versenyzők munkájának is” – mondta Wladár Sándor az M4 Sportreggeli című műsorában, amelyben mindenkit biztosított arról, a szövetség nem tévesztette szem elől legfontosabb misszióját.

„Ma Magyar Úszó Szövetség részéről fontos küldetésnek tartjuk, hogy megadjuk mindazt a támogatást, ami a válogatott és a versenyzők eredményes felkészüléséhez szükséges.”

A koppenhágai rövidpályás Eb-vel kapcsolatban a MÚSZ-elnök kiemelte, jó volt látni a válogatottnál uralkodó kiváló csapatszellemet, különösen, hogy „Hosszú Katinka is fantasztikusan beilleszkedett az együttesbe, nevetgéltek, beszélgettek, és külön jó érzés volt, hogy engem is megtisztelt a mosolyával”.

A következő évekkel kapcsolatban elmondta, az edzőbizottság már elkészítette és leadta a tervét, a felkészülési program pedig most készül, a MÚSZ-nál pedig az a dolgunk, hogy „az utánpótlást segítsük, tehetségeket fedezzünk fel és megfelelő legyen a tehetséggondozás is”, ehhez pedig kiváló szakembergárda áll rendelkezésre”.

„Elégedett vagyok a működésünk első három hónapjával, mert balhémentes, van egyfajta összetartás, a kapcsolatrendszerek jól működnek, az állam pedig kiemelkedően támogatja a magyar sportot” – összegezte a szövetség eddig munkáját Wladár Sándor.
(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)