Jump to content

Úszó Eb: három aranyérmesünkből ketten nyertek pénzdíjat

2017. 12. 18. 22:58

A magyar úszóválogatott az előkelő második helyen zárt a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság éremtáblázatán. Nyolc aranyérem mellett három ezüst és két bronz színesítette a termést, Hosszú Katinka hat, Kapás Boglárka és Bernek Péter pedig egy-egy számban állhatott a dobogó legfelső fokára.

 

 

A 2017 nyarán Budapesten rendezett vizes világbajnoksággal ellentétben Dániában nem a helyezések alapján osztottak pénzdíjakat, hanem minden indulónak az aktuális világranglistához viszonyított legjobb eredményét vették számításba. A 220 ezer eurós alapból a legjobb eredményt elérő 12 férfi és 12 női versenyzőt díjazták.

Az egy-egy úszó legjobb eredményét számba vevő rangsorban Hosszú Katinka második lett a holland Ranomi Kromowidjojo mögött. Érdekes módon az időket összevető FINA-ponttáblázat alapján a 100 vegyes előfutamában úszott ideje érte a legtöbbet, ez jelent neki 18 ezer eurót – közölte a Magyar Úszó Szövetség.

Kapás Boglárka 400 gyorson elért győztes ideje a 6. helyre volt elég, ez 8 ezer eurót jelentett. A férfiaknál Bernek Péter pont lemaradt az utolsó fizetős helyről, a 400 vegyesen elért ideje (egyébként Cseh után második európaiként úszott valaha 4 perc alatt) a 13. helyre volt elég.

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)