Jump to content

Úszó Eb - két nap és rajtol a rövidpályás Eb

2017. 12. 11. 12:39

Számos fiatal magyar úszó kap lehetőséget a Koppenhágában december 13. és 17. között zajló rövidpályás Európa-bajnokságon.

 

A 32 tagú magyar válogatott a harmadik legnépesebb a viadalon, ebből húszan 20 év alattiak.

„Azért vannak sokan, mert nagyon erős az utánpótlásunk. Tőlük azt várom, hogy ismerkedjenek meg a puskaporszaggal és értsék meg, hogy az edzők miért követelnek még többet, noha ők nagyon sikeresek voltak” – nyilatkozta az M4 Sportnak az indulás előtt Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

„A szövetség részéről mindig az az elvárás, hogy aki egy világversenyen indul, élete legjobbját ússza, hiszen ezért van ott. Az idősebb versenyzőktől, – akiktől ez feltétlenül nem várható el –, elég, ha nyernek” – tette hozzá a szakember, aki sok magyar éremre számít a dán fővárosban.

Szó esett az otthonmaradókról is, a rendkívül sűrű évet záró Késely Ajna, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid pihentetési célzattal hagyja ki az Eb-t.

Az Európa-bajnokság teljes mezőnyének, így a magyar csapat legfiatalabb tagja a 14 éves Nagy Réka, aki kiemelkedően szerepelt, hat érmet nyert a nyári EYOF-on, ezúttal a tapasztalatszerzés lesz a célja.

Mint mondta: „szeretném miden számban a legjobbamat nyújtani és javítani az időmön.”

A négy számban rajthoz álló Kapás Boglárka már nagyon várja az Eb kezdetét és a dobogó mellett az országos csúcs megjavítását is megcélozta, olimpiai bronzérmesünk nyilatkozatát szintén megtekintheti fenti összeállításunkban.

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)