Jump to content

A vizes vb óriástoronyugró-létesítménye az év sporthelyszíne

2017. 12. 07. 05:03

A nyári vizes világbajnokság budapesti óriástoronyugró-központja lett az év sporthelyszíne a nemzetközi sportdíjakat odaítélő International Sports Awards (ISA) döntése alapján.

 

Az ISA az ugyancsak lausanne-i székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Sportkamarával (International Sports Chamber of Commerce - ISCC) együttműködve hirdette ki a győztest.

A magyarországi világbajnokág óriástoronyugró-versenyeit a Batthyány térnél kialakított ideiglenes létesítményben bonyolították le, ahol a 20, illetve 27 méterről ugró versenyzők mögött a Parlamentet láthatták a helyszínre kilátogatók, illetve a tévénézők. A vb-k történetében először nem természetes vízbe érkeztek az ugrók, hanem egy épített, ideiglenes medencébe. A szervezők szándéka a helyszín kiválasztásával eleve az volt, hogy a látványos, Budapest legszebb arcát mutató esemény a világ számos pontján keltse fel a figyelmet Magyarország és a főváros szépsége iránt.

Az elismerésről Gyárfás Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának tagja tájékoztatta kedden az MTI-t.

„Büszke lehet Magyarország, hogy újabb elismerést kapott ez az örökké emlékezetes, csodálatos sportesemény” – mondta.

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)