Jump to content

Gyurta Dánielnek időre van szüksége

2017. 11. 20. 08:34

Az olimpiai bajnok klasszis az M4 Sport adásában beszélt az új edzésmódszerről, valamint arról, hogy még időre van szüksége ahhoz, hogy a munka gyümölcse beérjen. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Gyurta Dániel indul-e jövőre a glasgow-i Európa-bajnokságon. Az olimpiai, világ és Európa-bajnok úszó az M1-en úgy nyilatkozott, hogy edzőjével, Nagy Józseffel a korábbiakhoz képest másfajta edzésmódszerekkel dolgoznak, azt pedig az idő dönti el, hogy ezekkel mire lesz képes.

„A terv az, hogy a legközelebbi versenyeken olyan formában tudjunk versenyezni, ahogy mi elvárjuk magunktól” – mondta Gyurta Dániel, majd hozzátette, hogy Sós Csaba szövetségi kapitánnyal és a Magyar Úszó Szövetség vezetésével is egyeztetett az elmúlt hetekben. „Ők javasolták, hogy mivel az idei budapesti világbajnokságon nem szerepeltem jól, próbáljak egy kicsit hosszabban, jobban felkészülni a jövő évi Eb-re.”

Az úszó szerint nagyon ideje volt, hogy Nagy Józseffel kicsit máshogy közelítsék meg a mindennapi edzéseket, mert „az elmúlt 17 év teljesen ki lett facsarva”.

„Nyilvánvaló volt, hogy ezen változtatni kell. A múlt nagyon hosszú volt, az új módszerek pedig még nem teljesen épültek be. Egy ilyen új ingert nem lehet egyik napról a másikra megtanulni, úgyhogy ezen dolgozunk, hogy minél jobban összhangba kerüljön a mozgásom és a technikám. Bizakodunk a jó eredményben” –jelentette ki Gyurta Dániel.

A teljes interjút az M4sport.hu-n lehet megtekinteni. 

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)