Jump to content

Märcz Tamás fiatalít

2017. 10. 27. 10:18

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten értékelt az októberben összehívott kétnapos keretedzést követően.

 

A fiatalokból összeverbuvált válogatott három edzésen vett részt, Märcz Tamás pedig elégedett volt a látottakkal: „Pozitív volt, amit kaptam ettől a másfél naptól, három edzéstől. Ahogy korábban is említettem, igazi gyorstalpalót tartottunk. Gyorsan felmértük, hogy úszásképességben, labdatechnikai képességben mi az, amit tudnak ezek a játékosok edzésen, kinek milyen a mozgáskoordinációja, ki milyen gyors.”

Az edzések után a kapitány élesben is kipróbálta az együttest, amely kedd este a Fradi, szerda dél körül pedig a BVSC ellen ugrott a medencébe. A zöld-fehérek elleni összecsapáson az eredményjelző a bivalyerős klubcsapat sikerét hozta, azonban ez kevésbé volt lényeges a másfél napos összetartáson: „A megilletődöttség az első pillanatokban érződött a társaságon. Viszont meg kell, hogy mondjam, becsapott az érzet, hiszen amikor hazamentem a Fradi elleni meccs után, akkor tudatosult bennem, nem volt olyan nagy gólarányú vereség, mint amit az uszodában éreztem. A negyedik negyedig ott voltunk a Ferencváros nyakán, majd a klasszisai kinyitották az ollót.”

A BVSC ellen már a siker ízét is megérezhették a fiatalok: „Érezhető volt, hogy átestek a játékosok a tűzkeresztségen, egy rutinos, de a Fradinál gyengébb ellenféllel szemben jól reagálták, huszonnégy órán belül összeszokottabbá váltak.

Märcz Tamás elmondta, a cél leginkább az volt, hogy az egyszerű taktikai elemek mellett kidomborodjanak az egyéni képességek, majd néhány mondatban mindenkit ellátott útravalóval, mik azok a fejlődési lehetőségek, melyeken érdemes dolgozniuk.

A kapitány mellett a teljes szakmai stáb részt vett a keretedzésen és természetesen figyelemmel követték a BVSC-ben és a Fradiban pólózó válogatott játékosokat is.

Märcz nem akarta gyengíteni a Szőnyi útiakat, ezért Török Bélát nem hívta meg az összetartásra, de bevallotta, Szakonyi Dániel játékát is figyelemmel követi, majd a waterpolo.hu-nak nyilatkozva mosolyogva hozzátette: „A Népligetben, mi tagadás, ügyes játékosokat szúrtam ki, akik később behívhatók lesznek.”

Válogatott keretedzés - 2017. október 24-25.
Meghívottak
Kapusok: Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Gyárfás Tamás (Honvéd), Kovács Péter (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Nagy Ádám (MVLC), Nagy Márton (Szentes), Német Toni (FTC), Kiss Bálint (Honvéd), Pellei Frank (Szentes), Sántavy Máté (Kaposvár), Várnai Kristóf (BVSC), Vogel Simon (UVSE)

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)