Jump to content

A vizes vb közönségkedvence élvezi az életet új klubjában

2017. 10. 23. 17:23

A edzőjével történtek miatt röviddel a hazai úszó-vb előtt váltani kényszerült Kozma Dominik, aki végül új otthonra lelt a BVSC-ben, s élvezi, hogy a korábbiakkal ellentétben a zuglói klubnál társak közt edzhet, akik folyamatosan jobb teljesítményre ösztönzik.

 
 

 
Kozma Dominik szerint bátorság kellett ahhoz, hogy a BVSC-hez igazoljon, de a klubváltás valahol szükségszerű is volt.

“Én eddig Tóth Ramónnal edzettem, aki nagyon jó barátom, jó csapat voltunk együtt, de az utóbbi időben nagyon megtört és már a vb-re való felkészítesemben sem tudott részt venni, mert elég sok minden történt vele” - mondta a vb-bronzérmes versenyző az úszóedzőről, aki egy aktfotó miatt került újra kellemetlen helyzetbe.

Az úszó a világbajnokság előtt rákényszerült arra, hogy olyan helyet keressen, ahol három hónap alatt felkészítik a versenyre. Tóth Ramónnál egyedül edzett, azt követően viszont már társak közt.

“Ez annyira bejött, hogy már nem tudnék egyedül úszni. Verrasztó Evelyn, Bernek Péter és Papp Márk személyében nagyon magas szintű csapat van mellettem, de ott vannak még a külföldiek is. Nagyon sokat számít, hogy van, aki húzzon.”

Kozma Dominik saját bevallása szerint jelenleg 4 kilóra van a versenysúlyától, az ok pedig prózai: “Ez tömény zsír. Szeretek enni. Nincs probléma azzal, hogy hány hamburgert eszem meg egy pihenőidőszak alatt. Két hétig jól tudom tartani magam, aztán lelassulok a pihenésben. Mindent százszázalékosan csinálok, ha edzem, akkor edzem, ha pihenek, akkor viszont pihenek. Annyira lelassul az anyagcserém, hogy heti öt kilót tudok hízni.”

Most a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságra készül, Nagy Péterrel összetett, változatos edzésmunkát végez.

A teljes riportot az m4sport.hu oldalon lehet megtekinteni. 
(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)