Jump to content

Nagy neveket igazolt a Fradi

2017. 10. 13. 07:18

A Ferencvárosban folytatja pályafutását Verrasztó Dávid és Biczó Bence – adta hírül a Ferencváros honlapja. A beszámoló serint az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Verrasztóval, valamint az Universiadén és az ifjúsági olimpiai játékokon-győztes, ifi Európa-bajnok Biczóval együtt a két úszó edzője, Molnár Ákos is a zöld-fehérekhez szerződött a BVSC-től.

„Úgy éreztük, hogy az ajánlatok közül a Fradié a legkecsegtetőbb. Itt a Népligetben kellően szabad kezet kapunk a munkához, és minden szempontból kiváló körülmények fogadtak minket” – idézi a zöld-fehérek honlapja Verrasztó Dávidot.



„Már több mint egy éve közösen készülünk Dáviddal, és mindenképpen egy csapatban akartam maradni vele. Úgy érzem, az edzőnkkel hárman nagyon jó csapatot alkotunk – mondta Biczó Bence. – A Ferencváros ráadásul egy remek klub, minden feltétel adott az eredményes felkészülésünkhöz, hogy elérhessük a céljaimat. Nyugodtan tudok koncentrálni a rám váró feladatokra, amelyek közül a legfontosabb jelenleg számomra a jövő nyári Európa-bajnokság, ahová mindenképpen szeretném kvalifikálni magam. Ha pedig már ott vagyok, az a célom, hogy felülmúljam a korábbi két ezüstérmemet.”

„Alaposan átgondoltuk a lehetőségeinket, és arra jutottunk, a Ferencváros a legmegfelelőbb hely arra, hogy felkészüljünk a következő világversenyekre, és távlati célként a tokiói olimpiára” – nyilatkozta Molnár Ákos.

„Az egyik legsikeresebb fiatal magyar úszóedző, Molnár Ákos vezetésével egy új csapat csatlakozik a Ferencváros úszó szakosztályának közösségéhez. Vele igazi nagy nevek érkeznek, hiszen Verrasztó Dávid kétszeres Európa-bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes vegyesúszó, Biczó Bence pedig kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, valamint ifjúsági olimpiát nyert pillangóúszásban – idézi a fradi.hu Nyíri Zoltánt, a Ferencváros operatív igazgatóját. – Azt várjuk tőlük, hogy az utóbbi időben a felnőtt szinten kissé háttérbe szorult úszószakosztály életét felpezsdítsék, az ittlétük és edzésmódszereik hatására pedig a nálunk edző fiatal tehetségek is új impulzusokat kapjanak. Ennek jegyében új vezetőedző került a csapat élére Formaggini László személyében, aki egy nagyon innovatív, motivált fiatal tréner. Úgy vélem, Molnár Ákos és ő egy olyan csapatot építhet fel, aminek köszönhetően 2020-ban, Tokióban ferencvárosi úszók is rajtkőhöz állhatnak az olimpián.”

 

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu / Fotó: mti)