Jump to content

Vizes vb - Milák Kristóf: nagyon jó úszás volt, élveztem

2017. 07. 29. 19:35

Milák Kristóf ezüstérmet nyert 100 méter pillangón szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A mindössze 17 éves Milák az előfutam és az elődöntő után harmadszor is junior világcsúcsot úszott, 50.62 másodperces idejével pedig 15 századdal tovább javította országos rekordját. A számot az amerikai Caeleb Remel Dressel nyerte, Cseh László ötödik lett.

 

"Láttam magam mellett Dresselt, már az első ötvenen is jól tudtam tartani vele az iramot. A másodikon aztán olyan sebességgel jöttem, amit én sem tudtam elhinni. Mikor láttam, hogy még mindig mellette vagyok, tudtam, hogy jó idő lesz, de azt nem, hogy ennyire" - mondta Milák, aki kitért arra is, hogy vasárnaptól edzőtábor vár rá az ifjúsági világbajnokság előtt.

"Remélem, ott is ilyen jól tudok majd szerepelni."    

"Majdnem megúsztam a legjobbamat, nagyon jó úszás volt, élveztem. Csak egy egészen kicsi plusz dinamika hiányzott szerintem. Nem baj, lesz min javítani az elkövetkező időszakban" - nyilatkozta Cseh, aki gratulált Miláknak is.

"Fantasztikusan nagyot úszott, remélem, jövőre vissza tudok vágni."

Milák a magyar csapat hatodik érmét szerezte a hazai rendezésű világbajnokságon. Előzőleg Hosszú Katinka 200 méter vegyesen megvédte címét, 200 méter háton második, 200 méter pillangón pedig harmadik lett, mellette Cseh László szerzett egy ezüstöt 200 méter pillangón, míg a 4x100 méteres férfi gyorsváltó végzett harmadikként.

Eredmények:
férfi 100 m pillangó, világbajnok:
   Caeleb Remel Dressel (Egyesült Államok) 49.86 másodperc
2. MILÁK KRISTÓF 50.62
3. Joseph Schooling (Szingapúr) és James Guy (Nagy-Britannia) 50.83
...5. CSEH LÁSZLÓ 50.92

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)