Jump to content

Vizes vb - Cseh: "nem tudom lehetett-e volna gyorsabb"

2017. 07. 26. 20:51

Cseh László kiúszta magát és nem tudja, hogy lehetett-e volna gyorsabb a 200 pillangó döntőjében. Kenderesi Tamás kicsit csalódott, többet várt, nem a negyedik helyért érkezett. Nyilatkozatok. 

"Nem tudom, lehetett-e volna ez gyorsabb, bár az idő teljesen jó. Az, hogy idén eljutottam idáig, hatalmas csapatmunka volt" - mondta a sorozatban nyolcadik világbajnokságán is érmes Cseh.

"Kicsit értetlenül állok a dolgok előtt, nem így álmodtam meg ezt a döntőt. Közel sem úsztam olyat, mint amilyet terveztem. Negyedik lettem, annyira nem rossz ez az eredmény, de többre számítottam" - nyilatkozott Kenderesi.

Le Clos legendának nevezte Cseh Lászlót, a szám friss világbajnoka szerint a magyar úszó igazi példakép a medencén kívül is és megtisztelő, hogy a barátjának nevezheti. Le Clos az ötszörös aranyérmes amerikai Michael Phelps és a kétszer győztes német Michael Gross mellett a harmadik, aki egynél többször nyert ebben a számban. A dél-afrikai első vb-címét 2003-ban szerezte.

A 31 éves Cseh pályafutása 13. világbajnoki érmét szerezte, ezzel vezeti a magyar örökrangsort Hosszú Katinka (11) előtt. Egyben a magyar csapat harmadik érmét szerezte a 17. vizes vb-n, vasárnap a férfi 4x100-as gyorsváltó harmadik lett, hétfőn pedig Hosszú Katinka nyert 200 m vegyesen.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)