Jump to content

Vizes vb: Märcz Tamás elégedett

2017. 07. 18. 08:54

Mint arról korábban már beszámoltunk a férfi vízilabda-válogatott kiütötte Ausztráliát a torna csoportkörének első fordulójában. Märcz Tamás szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a meccs után és már az olaszok elleni rangadót is beharangozta. 

"Az ausztrálok erősek, jó fizikai állapotban vannak, az elmúlt években mindig szoros találkozókat vívtunk velük" - értékelt Märcz Tamás. Megemlítette, az ellenfélnél történtek változások a keretben, s az érkezett fiatalok "talán nem képviselnek olyan minőséget", mint akik korábban alkották a gárdát. "Jól játszottunk, nem tudtak nehézséget okozni a többcenteres játékkal" - mondta a szövetségi kapitány. 

Hozzáfűzte, az olaszok ellen végig kemény, "négy negyedig éles" találkozóra számít. Mint fogalmazott, nem gondolja, hogy "már a mérkőzés közepére a maga javára billentené a találkozót bármelyik együttes is".

"Tisztában voltunk vele, hogy az elején még bírni fogják, így inkább a védekezésre fektettük a hangsúlyt. Tudtuk, hogy a mérkőzés második felében több esélyünk lesz" - fogalmazott Erdélyi Balázs. Hozzátette, örül, hogy mindössze három gólt kaptak.

"Kinyíltak, így szerencsére kijött a végén a két csapat közötti különbség. Bár számomra mindegy, hogy egy vagy tíz találattal diadalmaskodunk, a lényeg, hogy mi nyerjünk a végén" - hangsúlyozta Hárai Balázs.
 
Eredmény, B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Ausztrália 13-3 (1-1, 4-1, 2-1, 6-0)
-------------------------------------------------
gólszerzők: Varga D. 4,  Manhercz, Török, Vámos 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Mezei, illetve Edwards, Kayes, Younger

(Forrás: Forrás:vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)