Jump to content

Vizes vb: férfi vízilabda: hiába küzdöttek nagyot a spanyolok

2017. 07. 17. 16:30

A görög férfi vízilabda-válogatott nagy csatában, 8-7-re legyőzte Spanyolországot a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának C csoportjában.

A spanyolok hiába szereztek vezetést, a második negyedben már háromgólos volt a hátrányuk (4-1). A záró felvonásban a spanyolok utolérték ugyan ellenfelüket (7-7), de másfél perccel a vége előtt a legutóbbi kazanyi világbajnokságon bronzérmes görögök emberelőnyből eldöntötték a találkozót. Az ibériaiaknak még lett volna lehetőségük az egyenlítésre, azonban utolsó lehetőségüket elpuskázták. 


Görögország-Spanyolország 8-7 (3-1, 2-2, 1-1, 2-3)

David Martin, szövetségi kapitány (Spanyolország):

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó meccs volt, és közel voltunk a győzelemhez. De tovább kell lépnünk és a következő mérkőzésünkre koncentrálni a világbajnok Szerbia ellen. Ők a világbajnokság egyik legjobbjai, miközben a mi csapatunkban nagyon sok a fiatal játékos, akiknek még sokat kell tanulniuk. Ennek ellenére szerintem fel tudjuk venni velük is a versenyt.”

Ioannis Foutoulis, (GRE):

„Nehéz meccs volt, hiszen mindkét csapat nagyon jó képességű együttes, kicsit izgultunk is. Ez egy értékes győzelem, hiszen a következő körben, Szerbia ellen nagy csata lesz, és esélyünk van arra, hogy a csoport legjobb helyét megszerezzük. Nagyon-nagyon nehéz lesz, tudom, de ma nagyon jól kezdtük a világbajnokságot ezzel a győzelemmel.”

A csoport másik mérkőzését, a Szerbia-Dél-Afrika találkozót 17 óra 30 perctől rendezik.

(Forrás: sportrajongo.hu/mti.hu/fina-budapest2017.com; fotó: sportrajongo.hu/mti.hu)