Jump to content

Vizes vébé: "Még mindig van miben fejlődnünk" - Gangl Edina

2017. 07. 08. 15:55

Pozitívan álltak hozzá az amerikaiaktól elszenvedett 10-8-as vereséghez a magyar női vízilabda-válogatott tagjai. Keszthelyi Rita a csapat bátorságát és harcosságát, míg Gangl Edina az egyre szorosabb végeredményeket emelte ki. Az m4sport.hu interjúja.

„A sanghaji világliga-döntőhöz képest sokkal fegyelmezettebben játszottunk, és ami még jobb, hogy támadásban is felvettük velük a harcot - mondta Gangl Edina, a magyar női vízilabda-válogatott kapusa az amerikaiak ellen két góllal elbukott Vodafone Kupa döntője után. Legutóbb négy gól volt a különbség, most már csak kettő, és bízom benne, hogy ha összekerülünk a vb-n, akkor már nem lesz különbség. Még mindig van miben fejlődnünk, viszont az, hogy ilyen szoros volt, azt mutatja, hogy van keresnivalónk a vízben, és szerintem nagyon kevés csapat szorongatta meg ennyire mostanában az amerikaiakat.” A kapus szerint jó volt látni, hogy a csapat betartotta azokat a taktikai elemeket, amiket megbeszéltek, továbbá hogy a csapat elhitte, hogy van keresnivalója az esélyesebb ellenféllel szemben. 

„Szerintem mi adtuk nekik az első pofont, nem ők nekünk. Nem ijedtünk meg attól, hogy ha kapunk, azt visszaadjuk. Végig ott voltunk a nyakukon. Téptek minket, elviseltük, mi pedig szintén megtéptük őket” - mondta Keszthelyi Rita.

A pólós hozzátette, a pénteki volt a felkészülési időszak első olyan meccse, ami után azt lehet mondani, hogy a csapat bármire képes lehet a világbajnokságon. „Most mutattunk olyan formát, olyan egységet, olyan hozzáállást, akaratot, tüzet, ami azt gondolom, hogy bármihez eljuttathat minket. Türelmesebben végigjátszani, és jobban ragaszkodni ahhoz, amit megbeszéltünk.”

(Forrás: sportrajongo.hu/m4sport.hu; fotó: sportrajongo.hu/nyugat.hu/waterpolo.hu)