Jump to content

Vizes vébé: Gyurta az olimpiai csalódás után újra győzne

2017. 07. 08. 10:20

Gyurta Dániel a legutóbbi világbajnokságon és olimpián sem tudta megvédeni címét, de a július 14-én kezdődő hazai vb-n újra győzelemre tör. A teljes interjú az m4sport.hu oldalon látható.

Gyurta reméli, sikerül azt az előnyt kihasználnia, amit a magyar versenyzőknek hazai pályát teremtő szurkolói hangulat jelenthet. „Ez a legeslegnagyobb erő, ami a kezünkben van, hogy a közönség legnagyobb része nekünk fog majd szurkolni. Úgyhogy nagyon-nagyon várom. Óriási hangulatot tudnak teremteni a magyar szurkolók. Megmondom őszintén, azt várom a legjobban, hogy kivonuljunk, fölálljak a rajtkőre, beugorjak a vízbe és versenyezzek a magyar közönség előtt. Akár még jól is jöhet számomra, hogy nem rám figyel a világ, hanem a közelmúltban sikeres vetélytársakra."

Gyurta a 2004-es olimpián robbant be a köztudatba, amikor mindössze 15 évesen ezüstérmes lett az athéni olimpián 200 méter mellen. Az ezt követő hosszú útkeresés Rómában ért véget 2009-ben, amikor Dani az utolsó 50 méterre fordulva még hatodik volt, de a célba elsőként csapott.

Ezt követően 2011-ben Sanghajban, majd 2013-ban Barcelonában is diadalmaskodott. 2015-ben Kazanyban harmadik lett.


 

 

(Forrás: sportrajongo.hu/m4sport.hu; fotó: sportrajongo.hu/mti., video: youtube.com)