Jump to content

Vizes vébé: 350 ezer vendég is lehet a budapesti vizes vébén

2017. 07. 08. 18:22

Egy héttel a 17. FINA vizes világbajnokság budapesti és balatonfüredi rajtja előtt bemutatták a hoszteszek formaruháit, a szervezők pedig beszámoltak a várakozásaikról.

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette: egy héttel a rajt előtt készen állnak arra, hogy fogadják a sportolókat és a vendégeket, akikkel együtt mintegy 350 ezer látogató érkezik majd Magyarországra, közte csaknem ezer médiamunkatárs. Közölte, hogy a számítások szerint a vb-nek köszönhetően idén 25 százalékkal fog nőni a budapesti szálláshelyek árbevétele a tavalyihoz képest, így a világ harmadik legnagyobb sporteseményének megrendezése a turisztikai vonzerő növekedésével a magyar gazdaságra is jótékony hatással lesz.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be a július 14-én rajtoló budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság formaruháit, amelyeket a hoszteszek a protokolleseményeken, például az éremátadó ceremóniákon fognak viselni. A fehér és a kék szín különböző árnyalataiból összeállított viseletek a világbajnokság arculatát követik.

(Forrás: sportrajongo.hu/origo.hu; fotó: sportrajongo.hu/nso.hu/origo.hu)