Jump to content

Vizes vébé: "meglepetés, hogy bekerültem" - Török Béla

2017. 07. 06. 11:15

Török Béla 3 év szünet után került vissza idén tavasszal a férfi vízilabda-válogatottba, majd a kerestszűkítés után is a vb-keret tagja maradt. Arról, hogy miként éli ezt meg, és mik a benyomásai, az nso.hu-nak beszélt - ebből az interjúból szemezgettünk.

Szerepköréről: "Számomra teljesen mindegy, hol, csak jussak ki a világbajnokságra! Sikerült. Ha a kapásoldalon tudok segíteni, akkor ott nyújtom a legjobbamat, ha védekezésben van rám szükség, akkor pedig védekezek, nem okoz problémát. Annak is ugyanígy örültem volna, ha cserekapusként válogat be a kapitány..."

A kerethirdetésről: "A szállodában elvonultunk egy szobába, és ott mondta meg Tomi a tizenhárom játékos nevét, aki a vébén szerepel...arga Dénesnek mondtam, hogy bár voltam már ilyen kerethirdetésen, nem ehhez vagyok szokva, hogy bekerülök – persze meg tudnám szokni –, le kellett ülepednie, és most kezd tudatosulni bennem. Nem vagyok sztahanovista, de a szerda délutáni, illetve csütörtöki délelőtti pihenő során túl kell esni a hurráhangulaton és tovább dolgozni, akkortól végre foglalkozhatunk azzal, ami a valódi célja a felkészülésnek. Elsőként a menyasszonyomat hívtam fel, volt egy kis elérzékenyülés..."

Az elvárásokról: "Varga Dénest tudnám idézni: a vébét két részre lehet osztani, a negyeddöntőig és az utána tartó részre. A negyeddöntő az egyik, ha nem a legfontosabb állomás. Ha addig eljutunk és behúzzuk, akkor már bármire képes lehet ez a csapat."

A teljes interjú az nso.hu-n olvasható.

 

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/afp)