Jump to content

Nem mindennapi sportközösségek, vízen és szárazföldön egyaránt

2017. 07. 06. 12:45

Egy ideális világban a mozgás az életünk része. A valóság ezzel szemben az, hogy sokkal több figyelmet kellene kapnia a sportnak, a mozgásnak, mivel rengeteg ember kínlódik a túlsúly okozta kellemetlenségekkel és mozgáshiányos életmód miatti betegségekkel. Mit kezdj el, hogyan, és mi lenne a legideálisabb számodra?

Egy ideális világban a mozgás az életünk része. A valóság ezzel szemben az, hogy sokkal több figyelmet kellene kapnia a sportnak, a mozgásnak, mivel rengeteg ember kínlódik a túlsúly okozta kellemetlenségekkel és mozgáshiányos életmód miatti betegségekkel. Mit kezdj el, hogyan, és mi lenne a legideálisabb számodra?

Akár egy séta is megfelelő ahhoz, hogy az egész napos ülő munka után kicsit átmozgassuk görcsös izmainkat. Nem kell azonnal nagy dolgokra gondolni. Kezdésnek rövid kocogás, otthoni torna, úszás, vagy alkalmanként csapatsport is megteszi. Ha pedig valaki rákap a mozgás ízére, az igénye is megnő a szervezettebb, rendszeresebb mozgásra.

A kezdeti lelkesedés könnyen alábbhagyhat azoknál, akiket kívülről nem motiválnak. Mondvacsinált ürügyeket találva, fokozatosan hagyhatja el a mozgást. Ennek kiváló ellenszere, ha olyan sportokat is kipróbálunk, ahol többen megfordulnak, és egy csapat tagjaként tevékenykedünk. A teljesen hétköznapi, klasszikusan magányos sportokat is lehet párban űzni. Például a futás, kerékpározás, úszás kifejezetten egyemberes tevékenységnek tűnik, de egy baráttal, a gyermekeddel vagy a társaddal futni sokkal felemelőbb még akkor is, ha az nem a cseverészésről szól. Elvégre a versengés, és a másik jelenléte már alapból motiválóan hat.

Ha csapatot, közösséget szeretnél találni magadnak, látogass el a sportoljma.hu oldalra, amelyen nemcsak a sportágak között válogathatsz, de a helyszínek között is. Amelyik mozgásforma, helyszín és időpont neked megtetszik, oda csatlakozhatsz. Olyan sportok között válogathatsz, mint asztalitenisz, fitnesz, futás, futball, kerékpározás, kézilabda, kosárlabda, lovaglás, röplabda, squash, tenisz, túrázás. Már magában az is izgalmas, hogy egy teljesen új közösséghez csatlakozhass, ám a dolog non plus ultrája, hogy a sportoljma.hu oldalon olyan csapathoz tartozhatsz, ahol a közös sporton túl a csapatépítésre, az emberi kapcsolatok kialakítására is van lehetőség. A felsorolt sportokon túl bármelyik korosztály megtalálhatja a magának valót, és nem csak a már felsorolt sportágakban.

Ha pedig nem találsz, létrehozhatsz te magad egyet. Nem kötelező ám a felsorolt sportokon belül maradni. Akár vízbe is csobbanhat az ember, ha rátalál egy úszásra csábító felhívásra és csapatra. Kutakodj, mert könnyen lehet, hogy így találsz rá egy olyan mozgásformára, amelyet nem hagysz abba, mert visz magával a csapat, a lendület, az elért eredmények.

Aki erőnlétén szeretne fejleszteni, az is rátalálhat a helyre és a segítségre, például az AmbTorm Challenge Sportközösségen belül. A kerékpárosok kipróbálhatják magukat országúton és terepen is.

Még az alakformálás, a zsírolvasztás is sokkal jobb és élvezetesebb lehet, ha az egy csoporton belül zajlik. Tagja lehetsz akár az Alakvarázs Sportközösségnek, is, hogy minél könnyedebben olvadjanak a kilók. Nemcsak az eredményt lehet látni a mozgás során, de új kapcsolatok, barátságok születhetnek.

Ha vonz a keleti harcművészet és szeretnél az annak megfelelő ruhában edzeni, képezni magad, tagja lehetsz a Fekete teknős Moodowon Dojang közösségnek is. A választás a tiéd.

Úgyis itt a strandolás időszaka, és ha szereted a röplabdát, akkor a kettőt együtt is élvezheted a strandröplabdában. A nők is focizhatnak, és bátran meg is teszik, úgyhogy beállhatsz közéjük, ha kedved szottyan.

Ha ennél különlegesebbre vágysz, esetleg olyan sportot keresel, amely már régóta vonz, de azt sem tudod, hogy kellene kezdeni a keresést, hogy kipróbálhasd magad benne, nézz körül a sportoljma.hu oldalon. Lehet, hogy megtalálod a te sportodat és a te közösségedet? Könnyen előfordulhat, elvégre aki keres, az talál. Aki nem talál, az pedig hozhat létre új sportközösséget. Ez a legjobb az egészben!

(Forrás: szerkesztőség)