Jump to content

Vizes vébé: A stabilitás a legfontosabb - Marcz Tamás

2017. 07. 03. 22:40

A világbajnokság talán minden idők legfontosabb Magyarországon szervezett sporteseménye.

A csapatról: A csapat játékát elsősorban az egyéni képességek határozzák meg. A legtöbb sorsdöntő mérkőzés az utolsó percekben egy-egy helyzeten dől el, az nyer, aki olyankor higgadtabb és jobban akarja a győzelmet. Természetesen támadásban és védekezésben is lesznek változtatások az előző évekhez képest az én elképzeléseim szerint, de ezeket minden gond nélkül kivitelezhetőnek tartom.  

 

A folyamatos fejlődésről:  A mozgásgyorsaságban, passzolási sebességben, lövési képességben még lehet előrelépni, s ezt öt-hat hét alatt is képesek elérni a játékosok. Természetesen nem arról van szó, hogy kapkodjunk, csak azt szeretném, hogy fejben és a mozgások sebességében is gyorsuljon a csapat, s olyan fizikai állapotban érkezzünk meg a meccsekre, hogy több jó döntést hozzunk, mint az ellenfél. 

A kapitányságról: A rendszeresség, a napi két edzés, illetve a közte meglévő napi rutin kiesett, hiszen klubszezon közben több az üresebb időszak, amikor saját magam osztom be a feladataimat, a nyár viszont nagyon intenzív. Főleg azért, mert nem ér véget a világbajnoksággal, hiszen következik a masters-világbajnokság, amelyen játszom, illetve készülünk, majd a masters után utazunk az universiadéra, így három hónapos menetelés lesz a mostani nyár. Minden új számomra, viszont inspiráló, azt már érzem.  

A teljes interjú az nso.-hu--n olvasható.

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/haon.hu)