Jump to content

Bienerth: fantasztikus csapatmunka zajlik a szövetségben

2017. 04. 19. 18:35

Fantasztikus csapatmunka folyik a Magyar Úszószövetségben – véli Bienerth Gusztáv, a honi szövetség elnöke, akinek az a célja, hogy egy „szolgáltató” szövetséget faragjon az általa elnökölt szervezetből.

 
 
„Ezt talán másoknak kéne megítélni” – válaszolta arra a kérdésre, hogy miben más január óta a szövetség. Az úszók elnöke megválasztása óta rengeteg klubbal és sportvezetővel találkozott, hogy meghallgassa ötleteiket, egyeztessen velük, és meggyőződése, hogy egyre nyíltabb szövetség az uszóké.
 

Gyárfás Tamás utóda mindent megtesz annak érdekében, hogy a sportolók minden támogatást megkapjanak a felkészüléshez, és annak a véleményének is hangot adott, hogy már most átláthatóbb lett a támogatási rendszer, amelyet még világosabbá szeretnének tenni. Negyedévente tájékoztató levelet küld a tagszervezeteknek, hogy mi történt az adott időszakban, de a világbajnokságot követően az edzőtáborozási struktúrában is változások várhatóak. Ezt az előttünk álló időszakban fogják kidolgozni, szigorúan szakmai alapon.
 
Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal ápolt viszonyát korrektnek minősítette, mint mondta, olyan a viszonya a háromszoros olimpiai bajnok úszóval, amilyennek lennie kell, alapvetően mindenki a saját munkájára, az ob-re és a vb-re koncentrál. Az amerikai edző neve is felmerült az edzőbizottsággal kapcsolatban, de Bienerth Gusztáv szerint biztosat csak a világbajnokság után lehet majd mondani.

„A siker többrétegű” – fogalmazott a sportvezető. A sportolók teljesítménye, valamint a vb-rendezés minősége mellett azt is nagyon fontosnak tartja, hogy a minél több gyerek kapjon kedvet az úszáshoz.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)