Jump to content

Vízilabda: a férfiak ikszeltek Szerbiával

2016. 08. 06. 16:28

Hiába kezdtük jól a meccset és vezettünk is 4 góllal, döntetlen lett a vége.

Két erős csapat ütközött meg egymással, a látottak alapján simán elképzelhető egy magyar-szerb döntő...
 

Jegyzőkönyv

CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 13–13 (5–3, 4–3, 2–3, 2–4)
Maria Lenk Uszoda, 350
néző. V: Alexandrescu (román), Koryzna (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Nagy Viktor – Vámos 2, Erdélyi 1, Szivós 1, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Hárai. Cs:Zalánki 1, Manhercz 1, Hosnyánszky 3, Decker Á., Kis Gábor 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány:Benedek Tibor
SZERBIA: B. Mitrovics – Prlainovics, Csuk 2, Gocics, Nikics 2, Filipovics 4, Randelovics 1. Cs: Mandics 1, D. Pijetlovics 1, Alekszics, Jaksics 1, S. Mitrovics 1, G. Pijetlovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Szavics

A góláradat megindult már a derbi elején, Szívós gólja nyitotta a sort, majd részünkről Varga és Vámos is betalált. A harmadik gólig tartották magukat a balkániak, az első negyed után 5–3 volt ide.

A szerbek egy rossz pattogó lövéssel nyitották a második negyedet, tőlünk Varga és Manherecz is beköszönt , folyamatosan kapaszkodnuik kellett a szerbeknek, 7–5 után Zalánki Gergő verte be a labdát a rövidre.

A szerbek időt kértek, de hiába, Kis Gábor gólja miatt a magyar kispad „felrobbant", két negyed után 9–6 Magyarországnak.

Össze is kapták magukat a harmadik  negyedre, olyannyira, hogy kis híján egyenlítettek is, de a szerencse velünk volt, sőt, még Hosnyánszky is betalált, így a harmadik negyed után 11–9 ide.

Filipovics negyedik gólja a meccs végét jelentette, 13–13 a vége, az előnyöket jól kihasználó szerbek döntetlenre hozták a rangadót. Hiányérzet lehet mindenkiben - főleg a jó kezdés után, de összességében egyben van a csapat, várjuk a folytatást.

„Tegyük el magunknak a csalódottságot, nagyon büszke voltam arra, ahogy elkezdtünk játszani. Ez már az a csapat, amelyik olimpiát tud nyerni. Hosszú az út, és nehéz mérkőzéseink lesznek például Ausztráliával és Görögországgal, amelyek ellen ugyanezt a harcosságot kell fenntartanunk és eljutni oda, hogy az első igazán fontos mérkőzésen, a negyeddöntőben is jól teljesítsünk, a kritikus pontokon még határozottabbak legyünk. Ez az olimpia, mindenki nyerni akar, taktikázni nem lehet, de úgy érzem, van még tartalék a csapatban”  – értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány.

vizisportrajongo.hu/MTI Fotó: Illyés Tibor

(Forrás: Vízisportrajongó)