Jump to content

Hosszú Katinka klubot alapít

2016. 07. 27. 21:15

Rio után átigazol.

Világbajnok úszónk, Hosszú Katinka kedden sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az olimpia után saját úszóklubot indít, és a riói olimpia után ő is átigazol a Vasastól.

Hosszú Katinka bevezetőjében röviden kitért a riói olimpiára. A kiválóság – aki öt egyéni és egy váltó számban áll rajthoz az olimpián – két nappal a riói utazás előtt elmondta: nem tudja garantálni az aranyérmeket, sőt, még az érmeket sem.

„Két dolgot ígérhetek biztosra. Az egyik, hogy mindent kiadok magamból annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviseljem. A célba beérkezve az az érzés legyen bennem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy a legjobbak legyünk. A másik pedig, hogy a riói teljesítményemmel is példaértéket képviseljek, inspiráljak, ezzel még magasabb szintre emeljük az úszósportunkat.”

Hozzátette, csak akkor lenne csalódott, ha „túlgörcsölné” a versenyt, és nem tudná kihozni magából, ami benne van. Most lesz az első alkalom, hogy az egész a családja a helyszínen szurkol neki, ezt említette meg egyetlen rizikófaktorként. Hosszú elmondta, jelenleg már pihenősebb a felkészülés, ez napi kettő, összesen négy-öt óra edzést jelent.

Hosszú az első versenynapon rögtön világbajnoki címvédőként 400 méter vegyesen áll rajthoz, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe.

Hosszú elmondta, hogy a jövőben is úszóként képzeli el magát, a 2020-as olimpiáig mindenképpen, de néha eljátszik a gondolattal, hogy akár a 2024-es olimpián is rajhoz áll. Utóbbi rendezésének gondolatával Budapest is kacérkodik, az úszónő akkor már 35 éves lesz.

Részletek: nemzetisport.hu/kép: FreeImages