Jump to content

A cápa szájából menekült meg a szörfös

2016. 05. 03. 22:41

Lehet, hogy vége annak a profi szörfösnek a karrierje, akit cápa támadott meg.

Brett Connellan lábából egy nagy részt kiharapott a ragadozó, és a sportoló keze is súlyosan megsérült, amikor megpróbálta elüldözni a cápát.

Brett éppen a Bombo Beach-en szörfözött, amikor rátámadt a hal. A szemtanúk szerint sokan szörföztek még rajta kívül, de Connellan a csapattól kb. 50 méterre volt. Barátja, Joel Trist is a közelben volt a támadáskor, ő a saját szavaival írta le a CNN-nek, hogy mit látott:

“Láttam Brettet, amint ide-oda kapálózik a vízben, aztán egy szörnyű kiáltást hallottam. Azonnal odaúsztam hozzá, megkérdeztem tőle, hogy mi a helyzet, mire azt válaszolta, hogy nem valami jó. Ekkor tudtam, hogy valami szörnyű dolog történt. Gyorsan átsegítettem a deszkámra. Egy darabig egy helyben toporzékoltunk, de aztán egy hullám kivitt minket a partra.” – mesélte a hős barát az elképesztő sztorit.

A parton aztán a súlyosan megsérült extrém sportoló lába köré tekerték a szörfdeszka kötelét, ezzel megmentették az életét.

Nem tudni, milyen cápa harapta meg Brettet, aki súlyos, de stabil állapotban fekszik a kórházban. Bár könnyen meglehet, hogy ezzel vége a karrierjének, de Brett nem szeretné, ha emiatt levadásznák a cápát.

(extremelife.hu/Kép forrása: FreeImages.com)